Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

12 tips om je stofwisseling op turbosnelheid te brengen

Als we het over diëten of afvallen hebben, dan hebben we het ook heel vaak over de stofwisseling. Wat is de stofwisseling precies? Als je een afvalprogramma gaat volgen, dan is het namelijk belangrijk dat je hier iets van af weet. De stofwisseling is het proces in ons lichaam dat voedsel en andere stoffen omzet in energie. De stofwisseling zorgt ervoor dat voedingsstoffen in het lichaam worden opgenomen en helpt bij het functioneren van het verteringssysteem. Een evenwichtig en voedzaam dieet in combinatie met regelmatige lichamelijke oefening zorgt ervoor dat de stofwisseling in je lichaam wordt versneld. Hierdoor kan je lichaam meer calorieën verbranden en begin je gewicht te verliezen.

De basis stofwisselingssnelheid is het aantal calorieën dat je lichaam nodig heeft om te functioneren als je slaapt of in rustpositie bent.

Nu je weet wat de stofwisseling is, wil je misschien ook weten hoe je die kunt versnellen. Onderstaand volgen twaalf manieren om je stofwisseling te versnellen. Als je in staat bent om onderstaande regels toe te passen, dan zal je stofwisseling zeer goed gaan functioneren. Je lichaam zal dan meer calorieën en dus meer vet verbranden en je zult beginnen gewicht te verliezen.

1.Sla je ontbijt niet over:
Dat is namelijk de belangrijkste maaltijd van de dag. Als je je ontbijt overslaat, nadat je de hele nacht niet hebt gegeten, dan staat dat gelijk aan jezelf uithongeren. Uithongering vertraagt je stofwisseling en dat betekent dat je lichaam minder calorieën verbrandt. Als je dus wilt afvallen, sla dan vooral je ontbijt niet over, maar eten ’s morgens voedsel dat rijk is aan vezels en eiwitten.
2.Eet ’s avonds een lichte maaltijd:
Eet niet vlak voordat je gaat slapen. Eet je laatste maaltijd vier uur voordat je naar bed gaat.
3.Eet minimaal 1200 caloriën per dag:
Tel je calorieën en eet minimaal 1200 calorieën per dag, omdat anders je stofwisseling zal gaan vertragen.
4.Vaak eten:
Eet vijf tot zes kleine maaltijden per dag in plaats van drie gewone. Door vaker en minder te eten zul je minder honger hebben en versnel je je stofwisseling, omdat er meer vertering plaats vindt. Eet groenten, fruit en vezelrijk voedsel.
5.Beweging is een must:
Door elke dag ’s ochtends dertig minuten lichamelijk in beweging te komen, bijvoorbeeld met aerobische oefeningen zoals lopen, joggen, zwemmen, hardlopen of fietsen, versnel je je stofwisseling.
6.Extra oefeningen:
Naast de oefeningen in de ochtend kun je ook nog in de lunchpauze of ’s avonds tien minuten wandelen. Ook hiermee versnel je je stofwisseling.
7.Doe aan krachttrainingen:
Door tweemaal per week aan krachttraining doen versterk je je spieren en vergroot je je spiermassa. Ook dit versnelt je stofwisseling.
8.Vermijd suiker en vet en eet koolhydraten:
Eet ook voedsel dat koolhydraatrijk is, in plaats van voedsel dat suikers en vetten bevat. De suikers en vetten worden namelijk in je lichaam opgeslagen als vet. Koolhydraten zijn relatief caloriearm, geven je de benodigde energie en versnellen je stofwisseling.
9.Blijf altijd in beweging:
Neem allerlei soorten lichamelijke beweging op in je dagelijkse programma. Loop of fiets naar je werk en de supermarkt. Laat alle liften staan en neem de trap. Zit niet uren voor de TV of achter de computer, maar ga voetballen of fietsen met je kinderen of ga dansen. Probeer zo veel mogelijk actief en in beweging te zijn in plaats van te zitten of te liggen.
10.Zeg nee tegen alcohol:
Probeer alle alcohol te vermijden. Je krijgt er trek van en gaat er meer door eten. Bovendien vertraagt alcohol je stofwisseling.
11.Drink water:
Drink veel water. Het is aanbevolen om minstens acht glazen water per dag te drinken. Hiermee voorkom je dat je lichaam te weinig vocht heeft en je stofwisseling vertraagt.
12.Vermijd de drie ‘p’s’:
Vermijd alle pillen, poeders en andere potjes.

Als je bovenstaande tips opvolgt zal je stofwisseling gegarandeerd sneller worden.

Schrijf een reactie