Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

4 voedselproducten waarmee men sneller kan afvallen

Inleiding
Afslanken kan veel tijd in beslag nemen en lang duren. En als je succes wilt hebben met welk afslank programma dan ook, zul je de juiste voedingsmiddelen moeten eten. Sommige producten zijn immers goed voor de lijn, terwijl andere juist weer helemaal niet goed voor de lijn zijn. Verzeker je er daarom van dat je ook daadwerkelijk de juiste producten eet, anders werk je jezelf alleen maar tegen.
Bij veel afslankmethodes draait het om het aantal calorieën dat je per dag mag eten. Je moet voordat je aan een dieet begint weten hoeveel calorieën je lichaam nodig heeft om alle basistaken te kunnen uitvoeren. Er is veel onderzoek uitgevoerd naar voedingsmiddelen die de juiste kern van een gezond dieet vormen. De onderstaande vier voedingsmiddelen zijn allemaal onderzocht en worden door wetenschappers aangewezen als producten die niet in een dieet kunnen ontbreken. Tot deze producten behoren:

De vele voordelen van vezelrijke groentes
Het eerste product is groentes. Groentes zijn eigenlijk wonderlijke producten omdat ze zo ontzettend goed voor je lichaam zijn. Ze zijn een bron van vitamines, mineralen en elke andere gezonde bouwstof waar je lichaam absoluut niet zonder mee kan. Groentes bouwen je weerstand op waardoor je minder vatbaar bent voor ziektes. Een gezond dieet moet absoluut groentes zoals kool en wortelen bevatten omdat deze het lichaam voorzien van een goede hoeveelheid vezels.

Vezels geven je het gevoel dat je lekker vol zit en daarom heb je geen trek in snoepen of meer eten. Je hersenen geven dankzij de vezels het signaal af dat je vol en verzadigd bent. Hierdoor val je gemakkelijker af want je bent immers niet geneigd te gaan snoepen. Veel vegetariërs bouwen dankzij vezels een geweldige hoeveelheid spiermassa op, zonder dat ze daar moeite voor hoeven te doen.

Noten en gezonde cholesterol
Naast groenten mogen zaden en noten absoluut niet aan een gezond dieet ontbreken. Deze producten bevatten in tegenstelling tot bijvoorbeeld kaas gezonde cholesterol, welke het lichaam helpt met het aanmaken van nieuwe weefselcellen die de oude moeten vervangen. Je hebt continu nieuwe cellen nodig om gezond te blijven. Het aanmaken van nieuwe cellen kost energie en als je het voor je lichaam mogelijk maakt dit proces continu uit te blijven voeren zul je zien dat je afvalt. Noten en zaden transporteren alle slechte cholesterol uit het lichaam naar het hart. De lever zet vervolgens alle andere ingrediënten uit noten en zaden om in gezonde bouwstoffen voor het lichaam, waardoor het afslankproces versneld wordt.

Noten en zaden bevatten mineralen die het lichaam nodig heeft om het zenuwstelsel goed te laten functioneren. Vaak ligt de oorzaak van een ongecontroleerde trek in zoetigheid in het niet goed functioneren van het zenuwstelsel. De receptoren in het lichaam zenden namelijk overdreven impulsen naar de hersenen welke in het dagelijks leven vertalen als zoetigheid. Het gevolg van deze impulsen is dat je naar de eerste de beste winkel rent om iets zoets te kopen.

Noten en zaden bevatten weinig vet en proteïnen of koolhydraten. Het is een volledig natuurlijk product, zoet en heerlijk om te eten. Veel mensen onderschatten de gezonde werking van zaden en noten en vergeten deze dus aan hun dieet toe te voegen.

De weldadige werking van natuurlijke sappen
Een derde voedingsmiddel dat maar al te vaak over het hoofd wordt gezien zijn verse fruitsappen, welke absoluut onmisbaar zijn als je wilt afvallen. We hebben het hier over verse fruitsappen welke boordevol goede bouwstoffen zitten voor je lichaam. Je hoeft er niet voor naar een winkel of een restaurant, maar je kunt gewoon lekker thuis een vers sapje persen. Er zijn heel veel fruitsoorten die je kunt persen of waar je op een andere manier sap uit kunt halen. Wissel af zodat je daadwerkelijk alle gezonde bouwstenen binnen krijgt. Je kunt natuurlijk ook gewoon fruit eten zonder het te persen. Je dieet zou voor 50% uit fruit moeten bestaan.

Water en het functioneren van je lichaam
Het meest voor de hand liggende voedingsmiddel dat iedereen lijkt te vergeten is natuurlijk water. Als je wilt afslanken zul je water moeten drinken. Water is altijd goed voor je lichaam, of je nu wilt afslanken of niet. Het is absoluut onmisbaar voor je lichaam en men zou altijd 6 tot 8 glazen per dag moeten drinken. Met betrekking tot afvallen betekend het drinken van water dat je vol zit, of dat je in ieder geval vlotter het gevoel hebt dat je vol zit. Veel mensen gaan de fout in met soda, waarvan ze denken dat dit net zo goed is voor je als water. Dit is complete onzin, je komt juist aan van soda. Water zorgt ervoor dat alle afvalstoffen uit je lichaam gespoeld worden en het zorgt ervoor dat je er gezond en stralend uitziet.

Schrijf een reactie