Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

6 Tips om van het vet af te raken in je gezicht

Inleiding
Het gezicht is een belangrijk onderdeel van het lichaam en is een van de onderdelen die je mooi wilt houden, zelfs als je ouder wordt. Men is dus altijd op zoek naar nieuwe methodes om dit te bewerkstelligen. In de media zien we veel modellen met hoge jukbeenderen en een slank ovaal gezicht. Met de volgende tips kun je dit sociale ideaal bereiken.

Tip nummer 1; Drink voldoende water
Volgens de voedingsspecialisten en andere gezondheidsspecialisten is het van cruciaal belang dat een mens minstens 8 glazen water per dag drinkt. Als je niet genoeg water drinkt zal je lichaam denken dat er een noodsituatie aan de hand is en het zal beginnen met het vasthouden van water. Dit is niet alleen ongezond, maar het doet je ook aankomen in gewicht. En dit wil je nu juist voorkomen. Drink daarom genoeg water, vooral na de maaltijd omdat dit je lichaam zal helpen met de spijsvertering.

Tip nummer 2; Eet gezond voedsel
Als je af wilt vallen moet je de juiste voedingsmiddelen eten. Groenten en fruit mogen aan een gezond dieet niet ontbreken en zouden ongezonde producten zoals chocolade moeten vervangen. Ze bevatten weinig calorieen en zitten boordevol gezonde voedingsstoffen. Volgens voedingsspecialisten zou je minstens 3 stukken groente en 3 stukken fruit per dag moeten eten. Er zijn veel groenten en fruit soorten die ondersteunende kwaliteiten hebben als je wilt afvallen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sinaasappelen, appelen, grapefruit en bessen. Deze bevatten eveneens veel vezels, waardoor de stofwisseling lekker op gang komt en jij afvalt.

Tip nummer 3; Calorieën verbranden
Als je wilt afvallen zul je calorieen moeten verbranden. De beste manier om dit te doen naast een gezond dieet is lichaamsbeweging. Door simpelweg vaker te gaan lopen in plaats van de auto te pakken zul je al flink wat calorieen verbranden. Hetzelfde geldt voor de trap te nemen in plaats van de lift. Als je dit niet ziet zitten en je doet liever binnenshuis aan lichaamsbeweging dan kun je toestellen kopen die je thuis kunt gebruiken. Daarnaast zou je een persoonlijke trainer kunnen huren zodat je effectief traint.

Tip nummer 4; De juiste balans in producten vinden
Je kent vast het gezegde ‘je bent wat je eet’ wel. Als je af wilt vallen zul je gezond moeten eten. Kies dus voor producten die calorie arm zijn en zoek calorie arme vervangingen voor de producten die je zo lekker vindt en waarzonder je absoluut niet kunt. Als je met lunch zwaar getafeld hebt hou daar dan met je avondeten rekening mee. Eet een wat lichtere avondmaaltijd zodat het een het ander opheft.

Tip nummer 5; Weet de feiten
Er zijn veel afslank programma’s en producten op de markt die zeer zeker niet altijd doen wat ze beloven. Het kan voor een leek moeilijk zijn te onderscheiden wat nu eigenlijk wel werkt en wat niet. Kies voor producten die hun werkzaamheid al bewezen hebben, zoals Weight Watchers. Informeer bij een voedingsspecialist en trainer welke methodes werken en zoek informatie op online. Verdiep je dus in wat beschikbaar is voordat je ergens aan begint.

Tip nummer 6; Te veel zout is ongezond
Veel mensen denken dat zout helemaal geen kwaad kan en gebruiken het dan ook royaal bij het bereiden van hun maaltijden. Onderzoek heeft echter aangetoond dat zout het lichaam vocht doet vasthouden waardoor je dus dik wordt. Gebruik dus weinig zout of helemaal geen zout, wat natuurlijk gezonder is. Als je wel zout wilt gebruiken kies dan voor een biologische variant. Je kunt zout ook vervangen met een jodium supplement. Je kunt meer informatie bij je voedingsspecialist krijgen hierover. Zout speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van hartklachten en een te hoge bloeddruk.

Schrijf een reactie