Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

7 kruiden waar je mee kunt afvallen

Inleiding
Er zijn veel producten en programma’s op de markt waarmee men kan afvallen. Het is altijd belangrijk zo veel mogelijk over een product of programma te weten voordat men eraan begint. Het is belangrijk te weten wat men kan verwachten. Door bepaalde kruiden te gebruiken kan men ook afvallen en kruiden zijn dan ook een van de vele producten die op de markt verkrijgbaar zijn. Er zijn veel soorten kruiden beschikbaar waarmee men die overtollige kilo’s kan verliezen en waarmee men slank kan worden.

Kruiden staan wereldwijd bekend om hun krachtige werken. Elk kruid werkt weer anders. Zo zijn er binnen de kruiden waarmee men kan afvallen verschillende groepen te onderscheiden. Ten eerste zijn er kruiden die het lichaam stimuleren calorieën te verbranden. Deze kruiden kunnen als supplement of medicatie genomen worden. Er zijn weer andere kruiden die een diuretische werking hebben. Dit betekent dat ze het lichaam helpen het water uit te scheiden dat zich in het lichaam bevindt. Daarnaast bestaan er kruiden die de darmen schoonmaken en dus een laxerende werking hebben.

Kruiden die de eetlust onderdrukken
Er zijn kruiden die de eetlust onderdrukken. Door deze kruiden te gebruiken heb je niet de hele tijd trek in iets, waardoor je niet overeet. Overeten of simpelweg teveel eten is een van de hoofdoorzaken van overgewicht in de Verenigde Staten en de rest van de wereld. Hieronder staan voorbeelden van diverse kruidensoorten die helpen bij het afvalproces.

Diuretische kruiden
Alfalfa is een bekend voorbeeld van een kruid met een diuretische werking. Het bevat veel actieve ingrediënten waarvan het bekendste saponin heet. Onderzoek heeft aangetoond dat dit ingredient een heilzame uitwerking heeft of de bloedvaten en algehele gezondheid. Dit kruid bevat ook flavones, isoflavones en sterols. Het heeft helder paarse bladeren en is reeds lang in gebruik als een afslankmiddel.

Kruiden snacks
Een ander effectief kruid dat als een snack gegeten kan worden is blaaswier kelp. Het is een ontzettend populair kruid en het helpt de schildklier de stofwisseling te versnellen. Het wordt ook gebruikt als men last heeft van hypothyroidisme, wat betekend dat de schildklier niet actief genoeg is. Het kruid is verkrijgbaar in de vorm van pillen en het werkt eveneens als een laxeermiddel. Hierdoor worden de darmen schoongemaakt.

Kruiden die de stofwisseling bevorderen
Het muur kruid (Stellaria) is een kruid dat in staat is vetmoleculen af te breken en het brengt in combinatie met kliskruid de aanwezige vetten en oliën in het lichaam in balans. Als het als een thee gedronken wordt verminderd het de eetlust en het helpt met de spijsvertering. Het is een bladachtig groen kruid dat sinds mensenheugenis gebruikt wordt voor dit soort doeleinden.

Het hierboven vermelde kliskruid is eveneens een kruid dat een gunstige uitwerking op de stofwisseling heeft. Het heeft een diuretische werking en de werkzame ingrediënten van het kruid zijn inulin, polyphenol en AHA zuren. Dit kruid wordt vaak toegepast in detox behandelingen en het werkt erg goed voor mensen die willen afvallen. Onderzoek heeft de heilzame werking van dit kruid aangetoond en eveneens bewezen dat het effectief is met afslanken. Andere kruiden die een afslankende werking hebben zijn Cayenne peper, kaneel, paardenbloem wortel enzovoorts.

Schrijf een reactie