Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

8 gemakkelijk en leuke manieren om van eten te houden, gewicht te verliezen en geen slaaf van voedsel meer te zijn

Hoe moet ik gewicht verliezen? Dit vragen vandaag de dag miljoenen mensen zich af. Soms lukt het je lange tijd om je aan een strikt dieet te houden, maar dan plotseling overvalt je een enorme trek naar nou net dat eten dat je dieet je verbiedt.

Je vastbeslotenheid die je tot gisteren had weten te handhaven, is verdwenen. Je vraagt jezelf af waarom je al die tijd niet het eten hebt gegeten waar je zo van houdt. Je kijkt in de spiegel en denkt: ik zie er helemaal niet zo slecht uit, waarom zou ik nog door gaan met diëten? Ik zie er best goed uit voor mijn leeftijd. Weg zijn al je goede voornemens, besluiten en plannen.

Dan is het hoog tijd dat je voor eens en voor altijd een beslissing neemt. ‘Ja, ik wil mijn doel bereiken.’ Onderstaand volgen enkele technieken die je daarbij kunnen helpen.

1. Stel een doel:
Als eerste moet je jezelf een heel duidelijk doel stellen. Als je geen doel hebt, zul je jezelf ook niet er op kunnen voorbereiden om dat te bereiken. Schrijf je doel op. Omschrijf het heel helder en duidelijk. Je krijgt dan vanzelf een idee hoe je dat doel kunt bereiken. Schrijf op wat je streefgewicht is en hoeveel je per week wilt verliezen. Ongeveer 400 gram per week verliezen is veilig.

2. Houd een voedseldagboek bij:
Schrijf hierin alles op wat je maar in gedachten komt met betrekking tot eten. Schrijf over voedsel dat vet en zoet is en als slecht wordt beschouwd en schrijf over voedsel dat rijk aan vezels en voedingsstoffen is en dat als goed wordt beschouwd. Schrijf op wat je denkt over al dat eten. Die patat of die hamburger … heerlijk, maar het is niet goed voor me. Op die manier vergroot je je motivatie om je doel te bereiken.

3. Schrijf de emotionele waarde van voedsel op:
Schrijf in het voedseldagboek ook op wat voor emotionele waarde voedselproducten voor je hebben. Bijvoorbeeld, familie, rituelen, kleuren, versheid, enzovoorts.

4. Schrijf alles op wat je eet:
Schrijf in het voedseldagboek alles op wat je de hele dag door eet. Hierdoor kun je bijhouden hoeveel calorieën je dagelijks inneemt en zul je je bewuster worden van je eetgedrag.

5. Schrijf tegengif op:
Schrijf wat motiverende opmerkingen op die je kunt lezen als je even de verleiding niet kunt weerstaan. Voorbeelden zijn:

Het doel dat je wilt bereiken …

Een foto van iemand zoals je er zelf ook graag uit wilt zien, bijvoorbeeld een vrouw met een mooi lichaam in bikini.

Een mantra die je kunt zingen en die je geest afleidt van de gedachten aan eten

Activiteiten die je kunt ondernemen om je gedachten af te leiden van eten, bijvoorbeeld yoga, iemand bellen, uitgaan, een film bekijken, enzovoorts.

6. Concentreer je gedachten op je lichaam:
Neem hier regelmatig speciaal de tijd voor:

Wat heb je tot nu toe bereikt?

Zijn er veranderingen die je moet maken?

Welk deel van je lichaam moet het meeste vet kwijt raken?

7. Ga obstakels te lijf:
Anticipeer op obstakels die je zult tegenkomen. Je hebt zelf in de hand of je zult doorgaan of opgeven.

8. Leid je gedachten af:
Een andere manier om je aandacht van eten af te leiden is het genieten van mooie landschappen. Maak lange autoritten, speciaal om van de natuur en mooie omgevingen te genieten.

Als je bovenstaande technieken volgt, zul je controle over jezelf krijgen en je doel kunnen bereiken.

Schrijf een reactie