Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Minder eten, minder wegen …

Als je wilt afvallen, dan is één van de eerste dingen die je kunt doen minder te eten. Dit is een bewezen methode en je zult verbaasd staan van de resultaten. Let op, dit betekent niet dat je jezelf uithongert of onvoldoende voedingsstoffen binnen krijgt. Het betekent eenvoudigweg dat je iets kleinere porties eet.

Eten en afvallen

Het is al door veel mensen gezegd, en we herhalen het hier. Als je wilt afvallen, is een heel goede methode om kleinere, maar voedzamere maaltijden te eten (rijk aan alle noodzakelijke voedingsstoffen). Koop kleinere borden en schep minder op. Bereid gezondere maaltijden met minder calorieën en meer voedingsstoffen en vezels. Je zult eerder vol zitten, minder snel weer honger of trek hebben en vanzelf gewicht verliezen.

Deze methode is wetenschappelijk onderzocht door een groep voedingsdeskundigen van de Cornell University in de Verenigde Staten. Zij voerden een dubbelblind onderzoek uit onder vier groepen mensen. De ene groep mensen kreeg te eten van grote borden en gebruikte grote lepels. Een andere groep at met kleine lepels van kleine borden. Daarnaast waren er nog twee groepen mensen die aten met een combinatie van kleine en grote lepels en borden.

Dit zijn de uitkomsten van het onderzoek:
Mensen die van grote borden aten namen 30% meer voedsel in dan de mensen die van kleine borden aten.
Mensen die met een grote lepel aten, namen 15 % meer in dan mensen die met een kleine lepel aten.
Mensen die met een grote lepel van grote borden aten, namen 57 % meer in dan mensen die met kleine lepels van kleine borden aten.
Mensen die meer aten waren zich daar helemaal niet bewust van

Tips om minder te eten
Je weet nu dat de grootte van het bord waar je van eet en de lepel waar je mee eet van invloed zijn op hoeveel je eet. Maak gebruik van deze kennis om op een slimme manier af te vallen.

1.Gebruik altijd kleine borden, schalen, schotels en kommen.
2.Gebruik platte borden, want daar kan veel minder op dan op diepe borden.
3.Gebruik geen grote, mooi gedecoreerde borden.
4.Gebruik geen donker gekleurde borden, omdat het eten daarop minder lijkt.
5.Gebruik kleinere opscheplepels.
6.Gebruik kleine vorken, messen en lepels.
7.Als je een dessert eet, deel dat dan met een tafelgenoot.
8.Als je in een restaurant eet, deel dan gerechten met je tafelgeno(o)t(en).
9.Als je in een restaurant met afhaalafdeling eet, vraag dan om de helft in te pakken en eet de andere helft ter plaatse op.
10.Probeer altijd alles in de kleinste verpakkingen te kopen in plaats van in grootverpakkingen.
11.Eet nooit direct vanuit een pak, maar haal er een kleine portie uit en doe dat in een schaaltje.
12.Als je van bepaald voedsel steeds te veel eet, verpak dat dan voor in kleine plastic zakjes.

Door van kleinere borden en schotels te eten en kleiner bestek te gebruiken, zul je vanzelf minder gaan eten. Na enige tijd ben je er aan gewend en zul je dagelijks veel minder calorieën binnen krijgen.

Schrijf een reactie