Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Acht gemakkelijker afvaltips voor beginners

Heb je al heel vaak geprobeerd een dieet te volgen om af te vallen en ben je daar tot nu toe niet in geslaagd, probeer dan onderstaande tips te volgen, die komen van mensen die met succes zijn afgevallen. Met deze tips zul je wel in staat zijn om gewicht te verliezen.

Vermijd alle verleiding:

IJsco’s, chocolade, gebak … heerlijk! Wie houdt er niet van? Al gauw denk je: ‘een klein beetje kan geen kwaad.’ Als je echter serieus wilt afvallen, dan moet je deze verleidelijke lekkernijen echter helemaal laten staan. Of je daar nu namelijk veel of weinig van eet, het zijn caloriebommen en je komt er van aan. Ze bevatten allemaal veel vetten en suikers en je lichaam zal dat moeten verwerken. Als je meer calorieën hebt ingenomen dan je verbruikt, zullen alle calorieën in vet worden omgezet en door je hele lichaam worden opgeslagen. Daardoor kom je aan in gewicht. Wil je deze lekkernijen wel aan je kinderen geven, sla ze dan op een aparte plek op, met het etiket: verboden! Raak ze zelf niet aan, ze zijn voor je kinderen en niet voor jou!

Lopen, wandelen en fietsen:

Lopen, wandelen en fietsen helpen je gewicht te verliezen. Als je een pedometer bij je draagt, kun je bijhouden hoeveel stappen je dagelijks zet. Er zijn zoveel manieren om het aantal stappen te vergroten. Leg de afstandsbediening van de televisie weg en loop naar de televisie als je van programma wilt veranderen of het geluid wilt bijstellen. Loop of fiets naar je werk en naar de supermarkt, als dat kan. Neem de trap in plaats van de lift. Al deze kleine veranderingen kunnen je helpen gewicht te verliezen.

Beheers jezelf:

Van emotionele stress krijg je honger en trek en ga je eten en snacken. Probeer dus als je aan tafel zit rustig en ontspannen te zijn en te controleren wat en hoeveel je eet. Dit zal je heel veel helpen bij het afvallen. Voor emotionele ontspanning kun je voor de maaltijden aan yoga doen. Hierdoor komen je lichaam en je geest vanzelf tot rust.

Stel jezelf een doel:

Als je met succes gewicht wilt verliezen, moet je jezelf een heel duidelijk en helder doel stellen. Zonder doel is het veel moeilijker om iets te bereiken. Je moet besluiten hoeveel calorieën je dagelijks wilt innemen en wat voor veranderingen je in je dieet wilt aanbrengen.

Eet minder en vaker:

Eet kleinere porties van alles wat je eet. Eet ook vaker, het liefst vijf tot zes kleine maaltijden per dag. Hierdoor zul je gemakkelijker gewicht kunnen verliezen.

Motiveer jezelf:

Spreek jezelf aanmoedigend toe. Vertel jezelf dat ‘je in staat bent’. Zeg niet tegen jezelf: ‘Dit kan ik niet. Dit is te moeilijk. Dertig minuten trainen per dag is te veel voor me. Ik kan bepaalde lekkernijen niet laten staan.’ Dat werkt allemaal heel demotiverend en je moet juist het tegenovergestelde doen. Blijf jezelf aanmoedigen en motiveren. Daar zul je optimistisch van worden en je zult vanzelf je doelen bereiken.

Eet niet te veel brood:

Als je bij elke maaltijd brood eet, kom je daardoor aan, vooral van witbrood. Eet alleen volkoren brood en eet dat met mate. Daarin zitten meer vezels, vitaminen en mineralen en minder calorieën. Door de vezels raak je ook sneller verzadigd.

Slaap genoeg:

Om gewicht te verliezen moet je voldoende slapen. Je hebt minstens acht uur per nacht nodig. Als je te weinig slaapt, wordt je hongerig.

Met al deze kleine veranderingen in je leef- en eetgewoontes zul je in staat zijn snel en gemakkelijk gewicht te verliezen en gezond te worden.

Schrijf een reactie