Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Afslanken: alles wat je nodig hebt is een beetje motivatie

Je hebt dit scenario waarschijnlijk al een paar keer meegemaakt: je belooft jezelf af te vallen, je begint met een afslankprogramma, maar stopt halverwege. Je leest weer ergens iets over een nieuw hip dieet, je probeert het, maar geeft het ook nu na een week weer op. Je bevindt je in een vicieuze cirkel. Maar dat betekent nog niet dat je altijd zou moeten falen. Ook al is het je honderd keer niet gelukt – dat betekent nog niet dat het de volgende keer weer niet zal lukken. Het valt niet mee om telkens weer de zelfdiscipline op te brengen, daarom hebben we hier wat motivatietips voor je verzameld:

Begin bij jezelf
Je hebt het waarschijnlijk al honderd keer gehoord: begin bij jezelf. En dat is absoluut waar. Geen enkel afslankprogramma kan succesvol zijn als je niet met jezelf begint. Het lukt alleen als je op en top gemotiveerd bent af te vallen. Maak daarom een lijst met de (redelijke) doelen die je wilt bereiken.

Het juiste idee
Een van de grootste problemen waar mensen die willen afvallen mee geconfronteerd worden is dat men denkt dat afvallen snel en pijnloos kan. Afvallen kost tijd. Je hebt niet binne een maand dat perfecte lijf. Wanneer je het goed tot je door hebt laten dringen dat afvallen geleidelijk gaat en er geen magie aan te pas komt zul je niet na een week de hoop verliezen als je nog geen voortuitgang ziet.

Beloon jezelf
Het valt niet mee je aan een dieet te houden en in de praktijk is het vaak ook lastig al je oefeningen te doen. Zeg maar eens nee als je echt zin hebt in iets lekkers. Om je zelf niet al te miserabel te voelen is het goed jezelf af en toe te belonen. Natuurlijk niet met iets eetbaars, maar met iets waar je veel plezier aan beleeft. Het kan iets tastbaars als een boek, een armband of een cd zijn, maar natuurlijk ook iets heel anders als een zondag in bed of een wellness-weekend. Stel jezelf bescheiden doelen, bijvoorbeeld elke 2 kilo die je afvalt, en beloon jezelf als je het doel bereikt hebt. Op deze manier kun je je doelen realiseren en verbinden met een prettige en bijzondere ervaring

Houd je gewichtsverlies bij
Dit is een van de beste manieren om gemotiveerd te blijven. Check je gewicht regelmatig en houd het bij. Behalve je gewicht kun je ook andere grootheden meten, je omtrek, je BMI, of allemaal natuurlijk. Door dit te doen kun je zien wat je al hebt gepresteerd en zul je minder snel terugvallen in je oude gewoonten.

Denk om je gezondheid
De meeste mensen willen afvallen omdat ze er beter uit willen zien, slechts een enkeling doet het voor zijn of haar gezondheid. Ook als je primaire reden het uiterlijk is, kan het motiverend werken te bedenken dat je door af te vallen je gezondheid en levenskwaliteit enorm verbetert.

Terwijl de kick die je krijgt van het moeten zoeken naar kleinere maten kleding en het passen van een spijkerbroek die je nooit dacht te kunnen dragen, na een tijdje minder wordt, kan niemand je je nieuwe gezondere en gelukkigere leven meer afpakken. Dat is misschien iets om over na te denken.

Schrijf een reactie