Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Afslanken? Drink minder calorierijk!

Veel mensen realiseren het zich waarschijnlijk niet, maar veel van onze calorieën krijgen we al drinkend binnen. Om dit probleem te voorkomen kun je het beste gezonde dranken nemen die weinig calorieën bevatten.

Water.
Er is niets gezonder dan een glas water. Je lichaam heeft water nodig om vet te verbranden, om afvalstoffen te lozen en gehydrateerd te blijven. En het is ook nog eens calorie-vrij!

Koffie en thee
Zowel koffie en thee bevatten zeer weinig calorieën. Je kunt zowel je thee als je koffie natuurlijk het beste zonder suiker en melk drinken. Suiker, melk en vooral room zitten vol met calorieën. Dat betekent dus dat cappucino en latte niet in de categorie van calorie-arme dranken valt.

Magere melk
Hoewel het niet de drank is met de minste calorieën is het gezond en is het de extra calorieën waard. Studies hebben aangetoond dat magere melkproducten je kunnen helpen af te vallen vanwege de magere proteinen die ze bevatten.

Melk, maar geen zuivel
Er is een breed aanbod van melksoorten die niet van de dieren afkomstig is. Zo is er soyamelk, rijstmelk en melk gebaseerd op noten zoals amandelmelk. Deze producten zijn een goed alternatief voor magere melk en andere calorie-arme dranken.

Groentensap
Een van de gezondste dranken is groentensap. Je kunt kiezen uit talloze groenten: tomaten, wortelen en je kunt natuurlijk zelf allerlei interessante mixen bedenken. Het is goed om ook het vruchtvlees te drinken – dat zit vol met gezonde vezels die je helpen je hongergevoel onder controle te houden.

Vruchtensap.
Vruchtensap is ook een drank die niet helemaal calorie-vrij is. Toch is het dankzij de vele gezonde eigenschappen goed om vruchtensap te drinken. Je kiest natuurlijk altijd voor 100% vruchtensap.

Smoothies.
De smoothies die je koopt zijn meestal ongezond.Om zelf een gezondere smoothie te maken kun je meer fruit toevoegen en magere yoghurt gebruiken. Het is goed mogelijk om heerlijke smoothies te maken zonder veel calorieën!

Dieetdrankjes.
Dieetdrankjes zijn niet de gezondste optie, maar welbeter dan gewone frisdranken. Drink nooit teveel dieetdrankjes. Onderzoek heeft aangetoond dat de kunstmatige zoetstoffen in die drankjes je naar suiker doen verlangen.

Wanneer je minder calorieën wilt binnenkrijgen zijn er vele opties. De beste optie is zoveel mogelijk water te drinken en andere drankjes te beschouwen als een tractatie.

Schrijf een reactie