Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Afvallen met granaatappels

granaatappels

Granaatappels zijn een van gezondste soorten fruit ter wereld. Ze zitten vol voedingsstoffen en zijn lekker en verfrissend.

Wat kunnen granaatappels voor je betekenen?

Granaatappels zijn zeer voedzaam en hebben talloze gezonde eigenschappen: ze verlagen het cholesterolniveau en de bloeddruk en kunnen zelfs tandplaque aanpakken. Dat is meer dan genoeg voor andere vruchten – maar niet voor de granaatappel:

  • Granaatappels zitten vol voedingsstoffen die ervoor zorgen dat je minder zin hebt in ongezonde tussendoortjes. Dat is goed nieuws voor diegene voor wie het moeilijk is van de lekkere snacks af te blijven.
  • Granaatappels staan er ook om bekend je meer energie te geven. Ook dit kan je helpen bij het afvallen: je hebt meer energie om te gaan fitnessen.
  • Granaatappels helpen het lichaam gifstoffen te lozen. Dat zorgt ervoor dat het lichaam beter functioneert, wat het ook weer gemakkelijker maakt om succesvol af te kunnen vallen.
  • Tenslotte is er onderzoek dat suggereert dat er zelfs een direct verband is tussen het eten van granaatappels en gewichtsverlies.

Granaatappels eten

Granaatappels laten zich wat lastig eten. De buitenkant kun je niet eten, en het is moeilijk en soms zelfs pijnlijk de eetbare delen binnenin te bereiken. De gemakkelijkste manier is een stukje van de boven – en de onderkant af te snijden en inkepingen in de zijkanten te maken. Doe de granaatappel dan in een kom water en pel de schil er af. Trek de eetbare delen eruit en meng ze. Laat het water eruit lekken, zodat de smakelijke zaden overblijven.

Andere toepassingen van de granaatappel
Granaatappels zijn zeer veelzijdig: je kunt bijvoorbeeld de zaden op talloze manieren gebruiken en je kunt granaatappelsap maken.

  • Je kunt de zaden en het vruchtvlees van de granaatappel eten. Zoals boven beschreven is het niet zo makkelijk bij de zaden en het vruchtvlees te komen. Het is vaakst het gemakkelijkst om alleen voor de zaden te gaan.
  • Je kunt de zaden en eventueel het vruchtvlees in fruitsalades verwerken en het kan ook een bijzonder accent geven aan gewone groene salades.
  • Sap maak je door het vruchtvlees en de zaden uit de schil te halen en uit te persen. Je kunt daarvoor een sinnaasappelpers gebruiken.
  • Drink het sap puur of maak er een punch van. Je kunt het jezelf natuurlijk ook makkelijk maken en vers granaatappelsap in de winkel kopen. Let erop dat je 100% sap koopt en geen vruchtencocktail met granaatappelsmaak.
  • Je kunt deze sap gebruiken om siroop of drilpuddinkjes te maken. De siroop kan in talloze gerechten gebruikt worden en je kunt er geweldige cocktails mee maken.

Granaatappels zijn supervruchten waar je op vele manieren van kunt genieten. Voeg ze toe aan je dieet en profiteer van de vele gezonde eigenschappen.

Schrijf een reactie