Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Avocado’s Helpen Bij Uw Gewichtsverlies Doelen

avocado's

Avocado is nog een vrij onbekend fruit voor veel mensen. Sommigen hebben weleens guacamole gehad, maar weinig anderen gebruiken het zelf. Dit fruit is echter heerlijk en zeer voedzaam.

Avocado’s En Hun Slechte Reputatie

In tegenstelling tot ander fruit en groenten, bevatten avocado’s veel vet. Hierdoor werd het fruit lange tijd overslagen. Mensen op dieet werden geadviseerd om dit fruit helemaal te vermijden, omdat een halve avocado 30 gram vet bevat, net zoveel als een hamburger.

Een Nieuwe Benadering

Door dit groen gekleurd stuk fruit eens goed te bekijken, krijgt u een heel ander beeld. Avocado’s zijn niet minder vet geworden, maar het meeste vet is enkelonverzadigd vet, ook wel goede vetten genaamd. Dit zorgt dat ze gezonder zijn, dan u in eerste instantie had gedacht.

Wat Avocado’s Voor U Doen

Avocado hebben zeker een hoog vet- en caloriegehalte. Echter, ze bieden veel voordelen voor mensen met een evenwichtig dieet. Door avocado’s aan een gezond dieet toe te voegen, dragen ze bij aan gewichtsverlies.

  • De enkelvoudig onverzadigde vetten in avocado helpen om calorieën effectiever te verbranden.
  • Het vet in avocado zorgt voor een vol gevoel en dit blijft lang aanhouden.
  • Avocado’s zitten vol vitamines dat de eetlust in bedwang houdt.
  • Er zit veel vitamine B in avocado’s die bekend staat om het verbeteren van het humeur. Het helpt enorm als u tijdens het dieet een positieve kijk op de dingen heeft.

Ondanks dat avocado’s vet bevatten, zijn ze niet dikmakend als ze met mate gegeten worden. Voeg ze toe aan een gezond en uitgebalanceerd dieet.

Avocado’s Kiezen

Het kan moeilijk zijn om de juiste avocado’s uit te kiezen, omdat ze heel snel van rijp naar te rijp overgaan. Het is een goed idee om avocado’s te kopen die nog niet rijp zijn. Laat deze rijpen op het aanrecht of stop ze in een bruine papieren zak. Kies voor avocado’s die nog hard aanvoelen, als u tegen het fruit duwt. Als deze rijp is zal uw vinger een afdruk achterlaten. Als u verschillende avocado’s koopt in verschillende fases van rijpheid, kunt u elke dag een rijpe avocado eten.

Avocado’s Toevoegen aan Uw Dieet

Als u nog nooit avocado’s heeft gegeten, vraagt u zich misschien af wat u ermee kunt. Dit smakelijk fruit kan zo worden gegeten, of toegevoegd worden aan sandwiches of salades. Ook kunt u een crèmeachtige pasta ervan mengen om boter te vervangen, wel of geen kruiden eraan toevoegen, en deze te gebruiken als dip voor maïschips of groenten. Wees creatief en voeg meer avocado’s toe aan uw dieet.

Een avocado per dag eten is een goed streefdoel. De vetten die het fruit bevatten, zullen verschil in uw leven maken. Avocado’s zijn goed voor u en goed om gewicht te verliezen. Daarbij smaken avocado’s heerlijk en verbeteren uw humeur!

Schrijf een reactie