Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Blijf gemotiveerd met een afslank “buddy”

Als je hebt voorgenomen dat je wilt gaan afvallen dat zul je zien dat het volgen van een dieet en een actief programma niet altijd even gemakkelijk is. Bijna altijd ben jij de enigste thuis die een dieet volgt en moet jij tijdens het eten toekijken hoe alle anderen lekker zitten te eten, terwijl jij op dieet bent.
In het begin van je dieet kun je hier nog wel mee omgaan omdat je gemotiveerd bent. Maar als je veel wilt afvallen duurt dit allemaal wat langer en dan kan het voorkomen dat je moraal langzaam maar zeker aan het verdwijnen is. En dit is helemaal het geval als je continu blootgesteld bent aan allerlei verleidingen. Wat je in dit soort situaties de helpende hand kan bieden is een afslank buddy.

Afslank buddy
Een afslank buddy kan iedereen zijn, het kan iemand van je vriendenkring zijn of iemand uit je familie die net als jij wilt afvallen. Je kunt tegenwoordig ook online buddy’s vinden op de dieet communities.
Jullie kunnen elkaar motiveren op drie vlakken:

    • Dieet zorgen:

Het kan zijn dat je ontzettend in de verleiding bent een stuk chocolade te eten. Echter, in je achterhoofd zeurt een klein stemmetje dat jengelt “Jouw afslank buddy zou het wel volhouden, dus jij kan het ook volhouden.”

    • Moe van lichaamsbeweging:

Als je je sloom en lui voelt is het maar al te verleidelijk niet te gaan sporten. Je afslank buddy kan je hier echter doorheen slepen. Dit is helemaal efficiënt als jullie samen sporten.

    • Emotioneel:

Iedereen kan zich wel een keer depressief, nerveus en gestrest voelen. Als je op dieet bent kunnen deze gevoelens je er toe zetten de handdoek in de ring te gooien. Je afslank buddy kan je hier doorheen helpen doordat jullie hierover met elkaar kunnen praten.

Wees kritisch bij het selecteren van je afslank buddy
Wees kritisch bij het selecteren van je afslank buddy. Je zit namelijk niet te wachten op iemand die negatief ingesteld is of die afslanken niet echt serieus neemt.
Je moet onthouden dat het niet een wedstrijd is tussen jou en je afslank buddy, het is meer een samenwerking, een partnerschap zodat jullie allebei jullie doel behalen.

Schrijf een reactie