Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

De opname van ongezonde vetten

Verzadigde vetten
Deze categorie van vetten verhoogt het cholesterolniveau en kan uiteindelijk hartkwalen en zelfs een hartaanval veroorzaken. Er is geen twijfel dat verzadigde vetten slecht zijn voor de gezondheid. Verzadigde vetten maken echter deel uit van ons moderne dieet en levenstijl en het is moeilijk ze helemaal te vermijden.

Transvetzuren
Deze categorie van vetten heeft vele bijwerkingen. Transvetzuren leiden tot meer slecht cholesterol en minder goed cholesterol in het lichaam, en veroorzaken daardoor ernstige gezondheidsklachten. Deze vetten kunnen diabetes, darmkanker, borstkanker en hartkwalen veroorzaken.

Schadelijke vetten zijn moeilijk te vermijden
Beide vetcategorieën zijn slecht voor het lichaam en veroorzaken veel ziektes en gezondheidsklachten. We kunnen er echter niet omheen dat het moeilijk is deze vetten te vermijden. Zelfs als we het zouden willen is het nog moeilijk ze helemaal te vermijden. Deze vetten zitten namelijk in heel veel van onze dagelijkse voedelproducten. Alleen als je je eigen voedsel zou produceren zou het mogelijk zijn ze helemaal uit de weg te gaan.

Controleer de hoeveelheden verzadigd vet
We weten dus dat deze vetten schadelijk zijn en dat het onmogelijk is ze helemaal te vermijden. Wat we wel kunnen doen is er goed op te letten hoeveel we van deze vetten binnenkrijgen. Lees de labels op de producten die je koopt en kies voor de producten met zo min mogelijk verzadigd vet. Een gemiddeld mens die elke dag zo’n 2000 calorieën opneemt zou niet meer dan 16 gram verzadigde vetten per dag binnen moeten krijgen.

Check de hoeveelheid transvetzuren
Probeer deze vetten zoveel mogelijk te vermijden: meer dan 2 gram per dag is al heel slecht voor je gezondheid. Ook hier is het dus weer zaak om goed de voedingsinformatie op het etiket van het product dat je koopt te lezen. Je zou er altijd voor moeten zorgen dat hoogstens 1% van je calorieën uit transvetzuren bestaat. De American Heart Association adviseert zelfs transvetzuren helemaal te mijden omdat ze zo schadelijk zijn voor het hart.

Vermijd junk food
Junk food zit vol ongezonde vetten en is erg ongezond. Probeer dus zo min mogelijk junk food te eten. Patat en diepvriessnacks zou je eigenlijk helemaal niet moeten eten.

Kies een gezondere levensstijl.
Het is heel belangrijk meer te bewegen en sport of fitness onderdeel te maken van je dagelijkse programma. Het is prima om naar de sportschool te gaan, maar regelmatig de hond uitlaten helpt ook al. Zo verbrand je de calorieën die je met de vetten binnenkrijgt.
Door meer te bewegen voel je je fitter en gezonder. Door gezond te bewegen bestrijd je de negatieve gevolgen van het opnemen van ongezonde vetten.

Verander je eetpatroon
Het is essentieel je eetpatroon te veranderen. Eet veel groene bladgroenten en fruit. Drink de hele dag door water en eet vezelrijk voedsel. Hierdoor krijg je minder calorieën binnen en voel je je fitter en energieker. Dat voel je niet alleen, dat zullen anderen ook zien!

Schrijf een reactie