Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

De voordelen van trampoline springen: minder gewicht en meer energie

Trampoline springen is een speciale vorm van lichamelijke oefening, die heel effectief is om gewicht te verliezen. Trampoline springen houdt in dat je op en neer beweegt. Als je dat doet, bewegen ook al je lichaamscellen op en neer. De cellen zijn dus in feite aan het trainen. Ze raken elkaar tijdens de verticale bewegingen van het lichaam en krijgen daardoor een sterkere structuur.

Trampoline springen verbetert de lichaamshouding
Trampoline springen draagt ook bij tot een verbetering van de lichaamshouding. De kern van de spieren wordt er namelijk sterker door. Je krijgt er strakkere en sterkere spieren van, en dat verbetert de algemene lichaamshouding. Ook je timing wordt beter.

Trampoline springen verbetert de coördinatie en balans
Als je begint met trampoline springen, vind je het misschien nog moeilijk om je evenwicht te bewaren en in het midden van de trampoline te blijven. Maar na een tijdje gaat het vanzelf en heb je in feite een beter evenwicht en coördinatie gekregen.

Trampoline springen is goed voor de hartspieren
De op en neer gaande beweging van het lichaam tijdens het trampoline springen ‘duwt’ of ‘stuwt’ het bloed uit het hart. De hartspieren worden hier sterker van.

Trampoline springen stimuleert de lichaamscellen zich te ontdoen van afvalstoffen
Trampoline springen stimuleert ook lichaamscellen om afval- en gifstoffen uit te drijven. Het stimuleert ook het lymfestelsel. Het lichaam krijgt hierdoor meer weerstand tegen ziektes en kwalen. Afvalstoffen die worden afgevoerd zijn onder andere: kankercellen, gevangen eiwitten, bacteriën, virussen, gifstoffen en andere lichaamsvreemde stoffen.

Trampoline springen verbetert de zuurstoftoevoer en omzetting van glucose
Een ander voordeel van trampoline springen is dat het de zuurstoftoevoer naar alle organen van het lichaam verbetert. Hierdoor krijg je meer energie. Ook wordt de omzetting van glucose in glycogeen beter, wat ook leidt tot meer energie.

Voer de duur van de sessies langzaam op
Om de beste resultaten te krijgen, is het noodzakelijk om per keer minstens 30 minuten trampoline te springen. Werk echter langzaam en in stappen naar deze trainingsduur toe. Begin met 10 minuten en voeg elke week 2 – 3 minuten toe.

Afvallen
Door al deze effecten die trampoline springen op verschillende lichaamsdelen en –processen heeft, is het mogelijk om er mee af te vallen. Wil je graag een slankere taille? Begin dan vandaag nog met trampoline springen! Het is ontzettend leuk om te doen. Doe het, als je er eenmaal mee begonnen bent, regelmatig. Combineer het eventueel met andere vormen van training. Zorg er voor dat je minstens 5 – 6 keer per week traint en sla nooit een dag over.

Schrijf een reactie