Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Dieet versus training: wat is de beste manier om af te vallen?

Heel veel mensen kampen met zwaarlijvigheid of overgewicht. Niet alleen is het vervelend, maar het brengt ook risico’s voor de gezondheid met zich mee, van hart- en vaatziekten en diabetes tot vroegtijdig overlijden. Mensen proberen op verschillende manieren wat aan hun zwaarlijvigheid te doen. Er zijn vrij veel afslankproducten op de markt, die veel beloven, maar wees hier voorzichtig mee. Ten eerste zijn ze vaak minder effectief dan ze zelf claimen en ten tweede kunnen ze schadelijke bijwerkingen hebben. De enige twee manieren om echt gewicht te verliezen en gezond te worden zijn het volgen van een gezond dieet en lichamelijke beweging.

Welke van deze twee is beter? Een belangrijke factor bij elke poging om af te vallen is dat je altijd voldoende calorieën moet blijven innemen om je gezondheid te handhaven en dat je die calorieën moet verbranden via lichamelijke beweging, omdat de resterende calorieën in je lichaam worden omgezet als vet. Is het dus een dieet of lichamelijke beweging die je helpen af te vallen? We kijken hieronder wat beter naar beide factoren.

Dieet:

Heel veel mensen wereldwijd geven veel geld uit aan dieetpillen of volgen ingewikkelde dieetplannen. Maar weinig mensen hebben hiermee succes. Dat komt voornamelijk doordat mensen in de war gebracht zijn en niet weten wat ze wel en niet moeten eten.

Wat je moet doen, is gezond eten! Dit is heel belangrijk. Je kunt op allerlei websites, in tijdschriften of via een diëtist(e) te weten komen wat een gezond dieet inhoudt. Dat is veel beter dan het blind volgen van een dieetplan, zonder te begrijpen wat werkelijk goed en gezond eten nu eigenlijk inhoudt.

De belangrijkste oorzaak van overgewicht is het eten van verkeerd voedsel dat bovendien veel calorieën bevat. Eten bij fastfoodketens is altijd gevaarlijk, omdat fastfood heel veel vet en calorieën bevat. Wat je moet doen is gezond eten en de inname van calorieën beperken. Op die manier zul je snel afvallen.

Verminder het aantal calorieën dat je inneemt. Hoewel je het aantal calorieën moet beperken, moet je jezelf niet uithongeren. Je dieet moet koolhydraten, eiwitten, vitaminen, mineralen, vezels en een kleine hoeveelheid onverzadigde vetzuren bevatten. Teveel vet, vooral verzadigde vetzuren, verhogen je cholesterolniveau en daarmee het risico op hart- en vaatziekten. Te veel suiker in je dieet verhoogt het risico op diabetes. Eet daarom bewust en gezond, dan voorkom je ziektes en val je vanzelf af.

Lichamelijke beweging:

In beweging komen is de tweede sleutel tot afvallen. Waarom? Overtollige calorieën die je inneemt worden alleen verbrand als je lichamelijk actief wordt. Door te trainen verbrand je overtollige calorieën, suikers en vetten en verlies je gewicht. Bovendien krijg je er heel veel energie van en kun je de hele dag door actief blijven. Het is belangrijk om een goed trainingsprogramma samen te stellen, zodat je regelmatig traint en je daaraan houdt. Bouw elke dag tijd voor je training in in je dagprogramma, bij voorkeur ’s morgens. Je moet ook niet meteen al te zwaar trainen, maar voorzichtig beginnen, zodat je lichaam eraan kan wennen. Voer langzaam het tempo en de zwaarte op, en je zult je heel goed gaan voelen.

Het is niet per se nodig om lid te worden van een dure fitnessclub. Je kunt heel goed thuis je eigen trainingsruimte inrichten. Bovendien is lopen is gratis en één van de beste manieren om te bewegen. Als je elke dag 30 tot 60 minuten loopt, verbrandt je lichaam daarmee heel veel calorieën.

Diëten en trainen horen bij elkaar. Het één kan niet zonder het ander. Als je beide methoden combineert, dan zul je gegarandeerd afvallen. Informeer jezelf over wat een gezond menu is en wat goede manieren van bewegen zijn. Dan zul je snel je doel bereiken.

Schrijf een reactie