Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Dieettrends worden steeds populairder… maar zijn ze gezond?

Bij het doorzoeken van het internet kunt u verschillende dingen lezen over dieettrends. U merkt dat verenigingen of groepen beweren dat het weinig tijd kost om gewicht te verliezen. Ze kunnen zelfs een aantal voor- en na foto’s laten zien zonder digitale bewerking. Meestal kunt u daarbij verhalen lezen over hun betrouwbaarheid en effectiviteit.

Wij willen alles graag snel hebben. In ons werk vinden we een manier om onze taken snel af te handelen, zelfs als is daar moed voor nodig. Thuis vinden we manieren om alles snel en gemakkelijk te doen. Zelfs ons voedsel willen we binnen enkele minuten op tafel hebben staan.

Niet alles wat we snel doen hoeft slecht te zijn. Maar dat is het wel als het gaat over onze gezondheid. Onze grootste zorg bij het afvallen is de veiligheid en effectiviteit, niet de snelheid. Het woord ‘veilig’ mogen we niet wegdenken als het gaat om gewichtsverlies.

Wat is het bedrog van dieettrends?

1.U verliest het verkeerde soort gewicht – met dieettrends verliest men zeker gewicht, maar dat is geen magie. Het gewicht dat u echter verliest zijn de waterreserves en het spierweefsel van het lichaam. Door een verkeerd afslankproces verliest u helemaal geen vetten, maar verliest u belangrijke onderdelen van het lichaam.
2.U verlaagt de spijsvertering – u leert het lichaam om het voedsel langzamer te verbranden. Omdat het lichaam wordt uitgehongerd, zal deze ter compensatie de calorieën vasthouden. Door deze compensatie vertraagt het lichaam het verbrandingsproces. Dit doet het lichaam door de calorieën langzamer te verbranden, zodat het toch energie krijgt.
3.U onderwerpt zich aan een jojo dieet – dit betekent dat u steeds gewicht verliest en weer bijkomt. Dit is te zien doordat u wel gewicht verliest, maar daarna twee keer zoveel bijkomt. Een verkeerde spijsvertering van het lichaam is namelijk het gevolg van de snelle gewichtsafname.
4.Het is niet geschikt als lange termijn afslankprogramma – als u denkt dit voor een lange tijd te kunnen doen, zit u verkeerd. U stelt uzelf namelijk bloot aan een groter en moeilijker gewichtsprobleem.

Wat zijn de gevolgen van dieettrends?

De gevolgen van dieettrends op ons lichaam zijn duidelijk niet positief. Ze lijken een simpele en snelle oplossing, maar zorgen echter voor een groot gewichtsprobleem. Als u echt interesse hebt om effectief gewicht te verliezen, maak dan wat tijd om alles te bestuderen. Er bestaat geen korte weg of magische oplossing om af te vallen. Het eist discipline en hard werk om dat droomlichaam te krijgen dat u altijd al heeft gewild. Uiteindelijk is dat veel waardevoller!

Schrijf een reactie