Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Dieetvriendelijke gin cocktails

Het is niet eenvoudig om op dieet te zijn als je van cocktails houdt. Cocktails zijn ware caloriebommen. Toch is het mogelijk om af en toe van een cocktail te genieten en tegelijk je calorieën in de gaten te houden. Gin is een lichtgekleurde alcoholische drank die gebruikt wordt voor het mixen van vele cocktails.

Calorieën in gin
Gin bevat ongeveer evenveel calorieën als wodka en rum In 30 ml gin met een alcoholpercentage van 40 zitten ongeveer 60 calorieën. Op basis van deze gegevens kun je ongeveer inschatten hoeveel calorieën je favoriete gin cocktail bevat. Misschien nog wel belangrijker zijn de ingrediënten waarmee je de gin mixt.

Gin en diet tonic
Wanneer je van gin tonic houdt is het een goed idee diet tonic te gebruiken – die bevat veel minder calorieën. Het bezwaar van de kunstmatige zoetstoffen in diet of light frisdrank is dat je er zin in suiker van krijgt. Wanneer je diet tonic wilt vermijden kun je de tonic vervangen door club soda. Voeg extra smaak toe met vers limoensap.

Gin en vers vruchtensap
Probeer eens een mix van gin met veenbessensap. Voeg wat vers limoensap en een schijfje limoen toe. Natuurlijk kun je de gin ook met andere vruchtensappen mixen.

Gin en Crystal Light
Crystal light is ook een prima basis voor een lekkere cocktail. Crystal light kun je in vele smaken kopen en bevat geen enkele calorie. Voeg ijs en fruit naar keuze toe. Met wat blaadjes munt wordt het nog exotischer.

Watermeloen Gin Martini
Je kunt een gin martini maken met watermeloen. Pureer stukken watermeloen en verwijder de zaden. Mix de puree met een beetje limoensap en 45 ml gin. Je kunt stukjes meloen uit de diepvries toevoegen voor een “frozen” effect. Een nog fruitiger versie kun je maken door Rangpur gin te nemen.

Granaatappel Martini
Combineer 45 ml gin, 15 ml granaatappelsiroop (Grenadine), en een scheutje droge vermouth. Voeg ijs toe en roer goed. Maak het helemaal af door de cocktail in een martini glas te schenken en de rand met sinaassappel en wat suiker te bestrijken.

Wees avontuurlijk!
Experimenteer en ontwikkel je eigen heerlijke cocktail. Houd wel de calorieën van elk ingrediënt dat je toevoegt bij. Maak je niet teveel zorgen over suiker. Suiker bevat slechts 17 calorieën per theelepel.

Geniet langer van je cocktail
Wanneer je er in geslaagd bent om een lekkere cocktail met weinig calorieën te maken, kun je het nog lichter maken door extra club soda of bronwater toe te voegen. Zo doe je langer met je cocktail, en kun je er de hele avond van genieten

Wanneer je let op wat je eet zou je ook moeten letten op wat je drinkt. Dit geldt vooral voor cocktails waar alcohol wordt gemixed met ingrediënten met veel calorieën.

Schrijf een reactie