Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Diëten werkt niet

Iedereen die wil afslanken denkt meteen aan diëten. Veel mensen denken dat diëten heel moeilijk is, omdat je bijvoorbeeld strikt het aantal calorieën moet bijhouden, heel veel voedingsmiddelen verboden zijn, je niet kunt eten wat je lekker vindt en soms zelfs moet eten wat je helemaal niet lust. Mensen denken ook dat je je constant hongerig zult voelen en in het algemeen heel ongelukkig bij het volgen van een dieet.

Niets is minder waar. Heel veel mensen hebben misverstanden over wat op dieet gaan nu precies inhoudt. Mensen voeren heel veel beperkingen in en worden daar vervolgens depressief van. Het is niet meer leuk om naar feesten te gaan en niet meer te kunnen eten wat we lekker vinden. We krijgen uiteindelijk genoeg van het diëten, van het constante hongergevoel, van het moe en uitgeput zijn en niet meer van het leven kunnen genieten. Daarom stoppen we met het dieet en keren terug naar het ongelimiteerd eten, met een nare bijgedachte aan het woord ‘dieet’ in ons achterhoofd. Alle gewicht dat we hadden verloren komt er snel weer bij en soms zelfs meer dan dat.

Als het diëten geen resultaat oplevert, raken mensen gefrustreerd, teleurgesteld en ontmoedigd. Als ze dan ook nog beginnen te verlangen naar hun favoriete lekkernijen en een hongergevoel krijgen, wordt het heel moeilijk om het dieet nog langer vol te houden en keren ze terug naar hun oude eetgewoontes.

Men begrijp niet echt wat diëten inhoudt:

De oorzaak van dit alles is dat heel veel mensen die op dieet gaan alleen maar denken aan afslanken en dunner worden, maar zich niet realiseren dat ze van de ene ongezonde leefwijze op de andere overstappen. Veel mensen die op een dieet zijn negeren de signalen van hun lichaam, hun hongergevoel, en hun eigen emoties. Ze verliezen daarmee de capaciteit om aan te voelen wat hun lichaam nodig heeft. In het begin hebben ze nog een gevoel van controle, maar na korte tijd is het hun dieet dat de controle overneemt.

Men zondigt zo nu en dan:

Een natuurlijk gevolg hiervan is dat ze uiteindelijk heel ontevreden raken en hun dieet laten voor wat het is. Daarna zijn ze teleurgesteld dat ze hun doel niet hebben bereikt en proberen ze het eventueel weer opnieuw. Hiermee ontstaat het jojo-effect, namelijk afvallen, aankomen, afvallen, aankomen, enzovoorts. Deze voortdurende afwisseling in gewicht is heel slecht voor het lichaam en niet goed voor de gezondheid.

Blijf volhouden:

Heel veel mensen die op dieet gaan hebben niet begrepen wat een echt goed dieet inhoudt. Ze begrijpen niet dat je om af te vallen gezond en voedzaam voedsel moet eten en dat het doorzettingsvermogen kost om je eetgewoontes blijvend te veranderen.

Als je jezelf door middel van een hongerdieet uithongert, dan vertraagt dat alleen maar je stofwisseling. Hierdoor begint je lichaam veel minder calorieën te verbranden, in plaats van meer. Je verliest alleen maar gewicht aan vocht en spieren, in plaats van vet. Zodra je met het dieet stopt, komt er echter vet bij, en geen spieren.

Onderzoeken laten zien dat 95 % van de gevolgde diëten niet het gewenste resultaat opleveren. Het enige wat echt werkt is het veranderen van leef- en eetgewoontes. Je moet voedsel eten dat voldoende koolhydraten, eiwitten, vezels, vitamines en mineralen bevat, en dat alles in beperkte hoeveelheden innemen. Daarnaast moet je regelmatig trainen. Als je dat doet, zullen je kleren heel snel wijd gaan zitten. In plaats van jezelf uit te hongeren, voorzie je je lichaam dan van de noodzakelijke voedingsstoffen en de nodige beweging. Al snel zul je je heel fit en gezond voelen en veel weerbaarder tegen ziektes zijn.

Schrijf een reactie