Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Door te trainen smelt je vet weg

Iedereen wil graag weten hoe je lichaamsvet kunt laten wegsmelten. Nou, het antwoord is heel eenvoudig. In plaats van minder te eten, kun je meer gaan trainen. Je hoeveelheid lichaamsvet is namelijk sterk afhankelijk van hoeveel je beweegt. Hoe meer je beweegt, hoe meer vet je verliest. Heel veel onderzoek hebben aangetoond dat mensen die minder bewegen ook meer lichaamsvet hebben.

Verhoog je lichamelijke activiteit:
Het is heel belangrijk om te begrijpen dat je alleen gewicht kunt verliezen als je meer gaat bewegen. Begin met het maken van kleine veranderingen in je dagelijkse routines, zodat je meer zult bewegen. Ga je altijd met de lift? Probeer eens de trap te nemen. Als je niet te ver van je werk woont, loop of fiets dan daar naartoe. Hetzelfde geldt voor de supermarkt en het winkelcentrum. Als je gedwongen bent de auto te nemen, dan kun je je auto op 15 minuten lopen afstand van je werk parkeren en de rest lopen. Gebruik niet de afstandsbediening van je televisie maar loop naar het toestel om het programma of de instellingen te veranderen. Lig niet te vaak op de bank, maar probeer de hele dag door actief te blijven. Als je je verveelt, probeer dan iets leuks of interessants te gaan doen. Door je leefstijl op hele kleine dingen aan te passen kom je al meer in beweging en begint je lichaam calorieën te verbranden. Hierdoor verlies je vanzelf gewicht. Heel veel mensen weten niet hoe belangrijk lichamelijke beweging is, maar elke stap die je zet is een stap op weg naar gewichtsverlies.

Ken de feiten rondom afvallen:
Duizenden mensen ter wereld geven grote sommen geld uit aan dieetprogramma’s en –producten. Helaas zijn er maar weinigen die hiermee ook werkelijk resultaten behalen. Als ze al gewicht hebben verloren, dan lukt het ze vaak niet om op een laag gewicht te blijven. Na enkele jaren is alles er weer aangekomen. Dit kan twee oorzaken hebben. Ofwel, ze zijn gedemotiveerd geraakt om het dieetprogramma lange tijd vol te houden, ofwel ze weten niet wat nu echt de goede manier is om gewicht te verliezen en op een laag gewicht te blijven. Zwaarlijvigheid vergroot het risico op hart- en vaatziektes, op een te hoog cholesterolniveau, op hoge bloeddruk, op diabetes, op kanker en zelfs op vroegtijdig overlijden. Als je te veel eet, dan worden de overtollige calorieën namelijk in het lichaam opgeslagen als verzadigde vetzuren, en dat is slecht voor de gezondheid.

Van diëten alleen val je niet af:
Het volgen van een dieet is lang niet genoeg om gewicht te verliezen. In beweging komen om extra calorieën te verbranden is gewoon een must om af te vallen. Als je namelijk afvalt als gevolg van een dieet dat je volgt, heb je vooral vocht en spiermassa verloren. Maar als je het opgeslagen vet in je lichaam wilt verliezen, dan is het nodig dat je je stofwisseling op gang brengt, en dat doe je door te trainen en in beweging te komen. Pas dan gaat je lichaam het overtollige vet verbranden voor de benodigde energie. Regelmatig en consistent trainen is dus een voorwaarde voor het succesvol en blijvend afvallen.

Lopen, de basis van beweging.
Men zegt wel dat lopen aan de basis van alle lichamelijke beweging staat. Als je loopt versnel je je stofwisseling, verlies je gewicht, verbeter je het functioneren van je hart, versterk je je botten en spieren en verminder je stress en bezorgdheid. Begin echter niet met een rigoreus oefenprogramma zonder enige voorbereiding, maar doe het rustig aan en voer het tempo en de zwaarte langzaam op. Als je te fanatiek begint, loop je kans op blessures en spierpijn. Begin met elke dag 10 minuten te lopen en voer langzaam het tempo en de tijdsduur op. Je hoeft echt niet uren lang te lopen. Als je elke dag 30 minuten intensief loopt, dan zul je beslist afvallen.

Diëten en trainen staan in direct verband met elkaar. Het één kan niet zonder het andere. Als je op dieet gaat zonder te trainen of als je gaat trainen zonder op dieet te gaan, dan zul je daarmee heel weinig resultaten boeken. Combineer je beide, dan heb je grote kans op succes.

Schrijf een reactie