Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Drie nauwkeurige strategieën voor snel en effectief gewichtsverlies

Als je op internet al eens op zoek bent gegaan naar de geheimen van het afvallen, dan ben je hier op het goede adres. De geheimen van het afvallen zijn onderling met elkaar verweven, maar er zijn drie topgeheimen waarmee je beslist zult afvallen. Als eerste moet je jezelf echter de vraag stellen: waarom wil ik eigenlijk afvallen?

Is het een innerlijke drang? Wil je er beter uitzien? Of wil je een betere gezondheid? Of is het een combinatie van die drie? Wist je dat mensen met overgewicht meer risico lopen op hart- en vaatziektes en kanker? Dat is een wetenschappelijk bewezen feit en daar kun je niet omheen. Als je onderstaande drie strategieën combineert in een goed afvalprogramma, dan kun je jezelf een groot cadeau geven: je gezondheid terug.

Strategie 1
Ten eerste moet je letten op wat je drinkt. Naast het volgen van een dieet is het namelijk ook belangrijk dat de vloeistoffen die je drinkt geen of weinig calorieën bevatten. Het beste om te drinken zijn water, kruidenthee, verse fruitsappen en lichte zuiveldranken zoals magere melk of yoghurtdrank.

Concentreer je op water. Dit houdt de vochthuishouding van je lichaam op peil en stimuleert de stofwisseling. Drink dagelijks vier tot acht glazen water. Groene thee is een zeer gezonde drank om te drinken en draagt bij aan gewichtsverlies. Eventueel kun je ’s morgens een kop zwarte koffie zonder suiker en melk drinken. Als je per se frisdranken wilt drinken, neem dan de ‘light’ versies.

Vruchtensappen
Het beste is natuurlijk om thuis zelf je eigen fruit- en groentesappen te persen. Die zitten boordevol vitamines en vezels en bevatten weinig calorieën. Drink nooit de commercieel verkrijgbaar kartonnen pakken met vruchtendranken, want die zitten vol met toegevoegde suikers. Kun je er niet omheen, kies dan een merk dat geen toegevoegde suikers bevat en drink er slechts kleine hoeveelheden (100 ml) van.

Strategie 2
Bij deze strategie houd je twee magische getallen in het hoofd. Dat zijn de getallen 13 en 10 en die gaan over je calorieëninname. Eet nooit meer dan 13 keer je gewicht in calorieën. En eet nooit minder dan 10 keer je gewicht in calorieën. Als je bijvoorbeeld 225 (Amerikaanse) ponden weegt, dan eet je dagelijks tussen de 2250 en 2925 calorieën. Dat is een goede manier om met je afvalprogramma te starten. Je kunt je gewicht in kilogram omrekenen naar ponden door in Google bijvoorbeeld in te typen: ‘85 kg in pounds’ – je krijgt dan direct het antwoord.

Strategie 3
De derde en laatste strategie gaat over ontspanning en amusement. Het is namelijk belangrijk om in het leven wat afwisseling te hebben. Weliswaar val je het snelste af met een heel strikt en rigide dieet, maar dat kan al snel heel monotoon worden. Om wat aan het gevoel van verveling te doen, moet je iets heel anders gaan doen. Zoek een activiteit die leuk en ontspannend is en helemaal niets met afvallen te maken heeft. Je kunt gaan spelen of surfen op je computer, naar de film gaan (a.u.b. géén popcorn eten!) of naar het strand. Je kunt gaan fietsen of wandelen of zelfs een dagje er op uit gaan met de auto.

Conclusie
Als je bovenstaande strategieën volgt, zul je beslist resultaten zien bij het volgen van je afvalprogramma. Het zijn de drie topgeheimen van het afvallen, die elk afvalprogramma enorm effectief maken. Pas ze op de juiste wijze toe en je zult de resultaten zien!

Schrijf een reactie