Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Drink V8 om af te vallen

V8 is al lange tijd op de markt en je kunt het tegenwoordig in tal van smaken kopen. In hun reclames in de Verenigde Staten herinneren ze je er steeds weer aan dat je per dag vijf stukken porties groente of fruit zou moeten eten en V8 er daar een van zou kunnen zijn. De meeste voedingsdeskundigen zullen je niet aanraden fruit door V8 te vervangen, maar er zijn zeker wel een paar goede redenen om regelmatig V8 te drinken wanneer je wilt afvallen.

Wat kan V8 voor je doen?
V8 bestaat uit een mix van verschillende groente- en fruitsappen. V8 beschikt over een aantal gezonde eigenschappen die je kunnen helpen bij je afslankplan.

  • Allereerst zitten er in V8 talloze vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen uit de groente en het fruit waar ze uit is samengesteld. Studies hebben aangetoond dat een uitgebalanceerd dieet met alle voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft er voor zorgt dat je minder lekkere trek hebt.
  • Ten tweede bevat V8 veel vezels. Vezels zijn belangrijk omdat ze goed vullen en langzaam verteren; wanneer je V8 drinkt heb je een paar uur geen honger meer.
  • Tenslotte bevat V8 ook oplosbare vezels. Die zijn belangrijk omdat ze de bloedsuikerspiegel in balans blijft. Wanneer je een evenwichtige bloedsuikerspiegel hebt, heb je minder trek in zoete tussendoortjes. Hoe minder trek je hebt, hoe gemakkelijker het is de verleidingen te weerstaan.

Een waarschuwing
Hoewel V8 veel te bieden heeft is het niet gezond er heel veel van te consumeren. Allereerst is het geen goed idee groente en fruit te vervangen door een drankje. Daar zitten toch minder voedingsstoffen in dan in het originele product. Ten tweede bevat V8 veel zout. Teveel zout kan heel schadelijk zijn. Zout is extra slecht wanneer je op dieet bent. Door het zout houdt het lichaam meer vocht vast dan nodig. Je blijft er een beetje opgeblazen uitzien en je valt minder af dan je zou kunnen.

Met mate
Vanwege het zoutgehalte is het goed V8 met mate te drinken. Het is heel goed om af en toe een glas te nemen en te profiteren van de gezonde eigenschappen van het drankje. Je zou het alleen niet meerdere malen op een dag moeten drinken.

Je eigen groentesap
Wanneer je een fruitpers hebt kun je natuurlijk ook je eigen groentesap maken. Zo kun je een heerlijke, gezonde groentesap maken met een stuk minder zout. Dit versgeperste sap kun je natuurlijk wel zoveel drinken als je wilt.

V8 kan een goede aanvulling zijn op je dieet en je helpen je afslankdoelen te bereiken. Het bevat talloze voedingsstoffen, zit vol vezels en helpt je je bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Vanwege het hoge zoutgehalte kun je het alleen niet teveel drinken.

Schrijf een reactie