Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Een mislukt dieet… wie heeft schuld?

Mislukking is een gevoel dat niemand graag ervaart, de meesten voorkomen het liever. Het is een grote angst voor ieder mens. Of het nu om school, werk of carrière gaat, het blijft een belangrijk punt. Wat als we mislukking op ons pad tegenkomen? Hoe gaan we ermee om? Hoe kunnen we dit beheersen?

Gewicht verliezen is een ander punt waar de meesten angst voor hebben. Het is geen gemakkelijk punt om te hanteren, het kan net zo vervelend zijn als het omgaan met mislukking. Gewicht verliezen is alsof we tegen een onbekend vijand vechten. Men voelt het wel, maar ziet het niet. Dat is namelijk het moeilijkste gedeelte van diëten. We hebben geen zekerheid of garantie.

En als deze twee dingen op één pad samenkomen? Mislukking en afvallen, kunt u ermee omgaan? Als het afvallen mislukt, hoe gaat u dit oplossen? Neemt u een stap terug en vergeet u alle doelen die u had? Of maakt u een plan en gaat u het gevecht aan?

Diëters en afslankprogramma’s…

Als het afslanken weleens is mislukt, wie het dan echt schuld? Is het de diëter zelf of het programma dat u volgde? Hebt u weleens meegemaakt dat u samen met vrienden hetzelfde afslankprogramma volgde, en iedereen gewicht verloor behalve u? Hebt u weleens uw vrienden naar een slankere maat zien krimpen, maar gebeurde dat niet bij u?

Er zijn veel afslankprogramma’s beschikbaar. Soms is het erg moeilijk om te weten welke de meest effectieve zijn. U zult behoorlijk wat tijd moeten investeren om een goed afslankprogramma te vinden. Bij het uitkiezen van een afslankprogramma moet u weten waar u naar moet kijken en wat te vermijden. Een gezonde dosis doorzettingsvermogen zal u helpen bij het vinden van het beste afslankprogramma.

Stel dat u het juiste afslankprogramma heeft gevonden. Hebt u dit gevolgd en heeft u nog steeds geen positieve resultaten gezien? Geeft u dan de schuld aan het programma of aan uzelf? Zult u negatief commentaar hebben op het afslankprogramma of zult u nagaan wat er verkeerd ging?

Diëters, u bent zelf verantwoordelijk!

Er zijn veel onderzoeken gedaan die aantonen dat diëters zelf de schuld hebben over het wel of niet verloren gewicht. De grootste reden daarvan is het gebrek aan inzet en als excuus hiervoor geeft men de schuld aan het afslankprogramma. De meeste diëters mislukken door een te strak afslankprogramma en als gevolg lukt het afvallen niet.

Afslankprogramma’s zijn geweldig als u de juiste heeft gekozen. Maar we moeten altijd bedenken dat we zelf inzet moeten tonen als we willen slagen. Inzet en zelfdiscipline zijn de twee meest krachtige houdingen die we moeten ontwikkelen om onze doelen te bereiken.

Schrijf een reactie