Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Een motivatie plan om af te vallen is onmisbaar

Als je wederom of voor de eerste keer besloten hebt dat je op dieet wilt moet je het goed aanpakken. Je moet jezelf beloven dat het dit keer gaat lukken en dat je er hard aan gaat werken je doel te bereiken.
Als je er zeker van wilt zijn dat je je doel gaat bereiken moet je het volgende doen:

  • Dieet plan: Selecteer een flexibel dieet met voldoende calorieën en verander je slechte eetgewoontes voor goede eetgewoontes.
  • Lichaamsbeweging plan: Selecteer ook hier een plan dat je kunt waarmaken en dat flexibel is. Zorg ervoor dat het langzaam aan in intensiteit opbouwt.
  • Motivatie: Boor jouw bron van motivatie aan en blijf gemotiveerd zelfs nadat je je doel hebt behaald. Met motivatie kun je niet alleen slank worden, maar ook blijven.

De meeste mensen vinden het echter moeilijk gemotiveerd te blijven. Ze hebben een dieet en een trainingsprogramma opgesteld waarmee ze hun doel zouden moeten bereiken, maar zonder motivatie is dit erg moeilijk waar te maken.
Hou jezelf gemotiveerd door:

 • Realistische doelen te stellen: Zet twee doelen voor jezelf. Het eerste doel is je uiteindelijke eind doel, en het tweede doel is je doel na een maan. Wees realistisch in het zetten van die doelen omdat je al snel je motivatie zult verliezen als je dat niet doet.
 • Beloon jezelf: Visualiseer wat je beloning is en denk eraan of kijk er iedere dag even naar.
 • Wees positief: Neem een positieve houding aan ten opzichte van jezelf en je leven. Als iets mislukt moet je dat zien als een kans het anders te doen in plaats van een dood spoor.
 • Plan vooruit: Weet voordat je begint wat je zwaktes zijn en waar je het meest de fout mee in zult gaan. Maak een plan hoe je dit gaat voorkomen.
 • Emotionele vangnet: Weet voordat je begint naar wie je toegaat als je het even niet meer ziet zitten.

Dit zijn de bouwstenen van ieder motivatie plan en als je deze bouwstenen op de juiste plekken gelegd hebt kan je dieet gewoonweg niet mislukken.

Schrijf een reactie