Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Een positieve benadering om af te vallen

Gewicht verliezen is niet gemakkelijk. Je moet je er mentaal op voorbereiden, je hebt er veel wilskracht nodig, je moet er moeite voor doen, je moet je leef- en eetgewoontes veranderen, je hebt discipline en toewijding nodig en je moet vastbesloten en vastberaden zijn. Het is voor iedereen die er aan begint een grote uitdaging en een redelijk zware opgave. Bovendien kost het tijd om resultaten te behalen. Daarnaast moet je er als het ware een expert in worden: hoe langer je het doet, hoe gemakkelijker het voor je wordt. Al heb je nog zo veel informatie verzameld uit boeken en tijdschriften, via het internet en van familieleden en vrienden, als je jezelf niet geestelijk voorbereid op deze zware opgave, dan zul je geen succes hebben.

Onderstaand volgen enkele adviezen die je helpen je mentaal voor te bereiden op het afvallen:

Blijf positief denken:

Je moet je afvalprogramma beginnen met een positieve instelling. Wees en blijf optimistisch, want afvallen is moeilijk en kost tijd. Je moet geduld en toewijding opbrengen, want het kan weken of soms zelfs maanden duren voordat je resultaat ziet. Bovendien zul je een heleboel lekkernijen moeten laten staan of slechts heel beperkt kunnen eten. Verlies nooit de moed en blijf altijd positief. Zeg heel vaak tegen je zelf: ‘Ik kan het.’ Als je je aandacht richt op het er goed uit zien en het hebben van een gezond lichaam, dan zul je zeker succes hebben. Alleen jij kunt het doen, niemand anders kan het voor je doen.

Vermijd negatief denken:

Negatieve gedachten leiden je af van het bereiken van je doelen. Blijf tegen jezelf zeggen dat je de kracht en het vermogen hebt om je doelen te bereiken. Heb vertrouwen in jezelf. Bedenk steeds hoe belangrijk het is om sterk en gezond te blijven, zonder ziektes en kwalen. Voed je geest met gezonde en positieve gedachten. Er zijn zo veel mensen die het is gelukt om heel veel gewicht te verliezen. Richt je aandacht op hun inspirerende voorbeelden. Je kunt hen ook om begeleiding en adviezen vragen. Je kunt je vrienden en familieleden om ondersteuning, aanmoediging en feedback vragen. Kies een afvalprogramma dat goed bij je lichaam en je leefstijl past en dat je net zo lang kunt volhouden tot je je doel hebt bereikt.

Verander je leefstijl:

Misschien ben je al enkele voorbeelden tegen gekomen van mensen die het is gelukt vele kilo’s te verliezen. Misschien heb je ze op televisie gezien, in tijdschriften of op internet. Van hun ervaringen zul je zeker al geleerd hebben dat het niet alleen het dieet en het trainingsprogramma waren dat bij hen het succes hebben gebracht, maar dat ze hun doelen hebben vooral bereikt door een mentale verandering en het kiezen van een andere leefstijl. Spiegel je aan die mensen en verander ook je eigen denkwijzen en leefstijl.

Diëten is tegenwoordig veel leuker:

Dat komt omdat er nu heel veel vetarme, caloriearme producten op de markt zijn, die ofwel kant-en-klaar zijn ofwel heel gemakkelijk te bereiden. Op deze manier kun je op eenvoudige wijze toch lekker blijven eten, terwijl je je aan je dieet houdt en alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt. Daarnaast zijn er ook diverse dieetlijn producten op de markt, van bijvoorbeeld het Atkins dieet, het South Beach Dieet en vele andere. Kies er een dieetlijn uit die bij je past en gemakkelijk voor je is.

Training:

Geen dieet is compleet zonder daarbij een trainingsprogramma te volgen. Bekijk trainen als iets wat noodzakelijk maar leuk is. Door te trainen verbeter je de stofwisseling in je lichaam, waardoor je meer calorieën verbrandt en gewicht verliest. Aerobische oefeningen helpen je af te vallen en zijn onder meer: lopen, hardlopen, joggen, fietsen, roeien, zwemmen, skiën, schaatsen, rolschaatsen, enzovoorts.

Lopen wordt wel beschouwd als de sleutel tot afvallen. Wist je dat mensen met overgewicht maar 5000 stappen per dag zetten, en mensen met een normaal gewicht meer dan 9000? Loop dus zo veel als je maar kunt

Schrijf een reactie