Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Eet asperges en val sneller af

Asperges zijn niet iedereens favoriete groente Vaak komt dat omdat je ze als kind moest eten en je ze er toen maar vreemd uit vond zien – en vreemd vond smaken. Maar wanneer asperges goed bereid worden zijn ze niet alleen erg lekker en gezond; ze kunnen je zelfs helpen sneller af te vallen!

Wat kunnen asperges voor je betekenen?
Asperges hebben unieke eigenschappen die het tot een van de gezondste groenten maken!

  • Asperges bevatten stoffen die het lichaam helpen afvalstoffen zoals smogdeeltjes, sigarettenrook en andere schadelijke stoffen te lozen.
  • Daarnaast zitten asperges ook boordevol gezonde voedingsstoffen. Onderzoek heeft aangetoond dat je, wanneer je er voor zorgt alle noodzakelijke voedingsstoffen binnen te krijgen, je minder trek hebt in – ongezonde – tussendoortjes.
  • Er is ook enige bewijs dat er stoffen in asperges zitten die helpen je vetreserves af te breken. Dat zou dus betekenen dat je sneller afvalt.
  • Tenslotte stimuleren asperges de groei van gezonde bacteriën in de darmen die zorgen voor een goede spijsvertering.

Tips voor het kopen en bewaren van asperges
Kies altijd asperges met ronde, helder-groene stengels en een puntige, paarse topjes. Kies stengels van de zelfde grootte – dan kun je ze gelijkmatig koken. Je kunt ze, in los plastic folie, ongeveer een week in de koelkast bewaren. Je kunt ze wel een jaar in de vriezer bewaren, maar dan moet je ze wel eerst blancheren – doe ze daarvoor 15 tot 30 seconden in kokend water.

Tips voor het koken van asperges
Asperges kunnen worden gestoomd, gekookt en in de magnetron worden bereid. Kook ze niet te lang – ze moeten gaar, maar ook nog een beetje knapperig zijn. Kies heldergroene asperges – anders worden ze bij het koken al snel papperig en te donker van kleur. Om de asperges gelijkmatig te koken kun je ze het beste rechtop in het water zetten: de topjes hoeven alleen maar gestoomd te worden, terwijl de stengels koken. Je kunt asperges ook sauteren.

Voeg asperges toe aan je dieet.
Asperges kunnen heerlijk zijn. Je hoeft alleen maar te weten hoe je ze kookt. Je kunt ze op verschillende manieren eten.

  • Je kunt asperges stomen, koken, roosteren, sauteren en zelfs gegrilleerd als bijgerecht serveren.
  • Je kunt de asperges mengen met andere groenten zoals ui, mais of courgettes.
  • Voeg asperges toe aan roerbakschotels, pastagerechten, rijstgerechten of aardappelgerechten. Je kunt ze zelfs toevoegen aan koude gerechten en pasta salades.
  • Maak eens een aspergesalade.
  • Wees creatief: varieer de manier waarop je de asperges kookt en kruidt. Je zou knoflook, peper, olijfolie, sesamzaad en ui kunnen overwegen.

Asperges zijn een heerlijke groente. Het is enorm veelzijdig en kan op talloze wijzen worden bereid. Het bevordert de spijsvertering, bevat talloze voedingsstoffen, ontgift het lichaam en helpt vetreserves af te breken.

Schrijf een reactie