Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Eet meloen om af te vallen

Meloen is een heerlijke aanvulling op elk dieet. Elke soort heeft gezonde eigenschappen die belangrijk zijn voor een uitgebalanceerd dieet. Een aantal van deze eigenschappen helpt je afvallen.

Wat kan meloen voor je doen?
Meloen bevat vele gezonde voedingsstoffen en wanneer je probeert af te vallen is het een uitstekende aanvulling op je dieet. Daar zijn verschillende redenen voor:

  • Allereerst zitten alle soorten meloen vol met voedingsstoffen. Onderzoek heeft aangetoond dat je, wanneer je er voor zorgt alle noodzakelijke voedingsstoffen binnen te krijgen, je minder trek hebt in – ongezonde – tussendoortjes. Wanneer je lichaam bepaalde voedingsstoffen tekort komt krijgt het behoefte zo snel mogelijk iets te eten – wat het ook is.
  • Van meloen zit je snel vol omdat er zoveel water in zit. Omdat ze lekker zoet zijn en vol vocht zitten is het een prima tussendoortje wanneer je trek hebt in iets lekkers.

Kies je meloen.
Er zijn talloze soorten meloenen. Elke soort bevat specifieke voedingsstoffen en zit boordevol gezond vocht. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit Cantaloupe, watermeloen, en honingmeloen. Kies er altijd een die relatief zwaar is voor z’n omvang. Laat meloenen met plekjes, deukjes en zachte stukjes links liggen.

Voeg meloenen toe aan je dieet.
Het mooie van meloenen is dat je ze op zoveel verschillende manieren kunt gebruiken. Je kunt ze op verschillende manieren serveren en ze zijn het hele jaar door een heerlijke traktatie.

  • Meloenen zijn een perfect bijgerecht. Snij de meloen in stukjes of schijfjes of serveer ze als kleine balletjes in schattige schaaltjes.
  • Je kunt ze ijskoud, koud of zelfs op kamertemperatuur serveren.
  • Je kunt ze ook goed aan een fruitsalade toevoegen.
  • Voeg wat stukjes meloen toe aan je salade voor een zoet accent.
  • Meloen kan ook prima als een nagerecht worden geserveerd – het is niet nodig suiker toe te voegen.
  • Wil je een lekker maar gezond tussendoortje: prik wat stukjes meloen op een tandenstoker en leg ze in de vriezer.
  • Van meloen kun je ook heerlijke smoothies en sapmixen maken. Wanneer je ze liever koud drinkt kun je ingevroren stukjes meloen toevoegen.

Meloen kan eigenlijk bij alle maaltijden worden gegeten. Traditioneel misschien typisch iets voor de zomer, maar er is niets op tegen er het hele jaar van te genieten.

Het koken van meloen.
Watermeloen wordt over het algemeen koud of bevroren geserveerd, maar je kunt er ook mee koken. Er zijn twee fantastische mogelijkheden. Je kunt stukjes meloen op bijvoorbeeld kebab of kip prikken en mee laten grillen. Door de hitte karamelliseert het suiker in de meloen en geeft een heerlijke smaak aan het vlees, zonder dat je suiker hoeft toe te voegen!

Wanneer je wilt afvallen zou je moeten proberen meloen aan je dieet toe te voegen. Het zit vol voedingsstoffen en doordat het zoveel vocht bevat, zit je er snel vol van.

Schrijf een reactie