Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Gewichtsverlies Door Te Trainen Met Gewichten

krachttraining

Veel mensen denken onterecht dat ze lichaamsmassa moeten verliezen om gewicht te kunnen verliezen. In feite kan dit niet verder van de waarheid afstaan, waar het om gaat bij gewichtsverlies is het verliezen van ongewenste lichaamsmassa.
Als het zo gemakkelijk ging betreft lichaamsmassa verliezen, kunt u wellicht een been afhakken en bent u automatisch 20 kilo lichter. Waar u zich op moet richten is het verliezen van overtollig lichaamsvet. Dit is ongebruikte massa dat in uw lichaam zit. In tegenstelling tot de populaire gedachte is, dat u vet kunt verliezen door het spierweefsel van uw lichaam te vermeerderen.

Hoe Helpen Spieren Bij Gewichtsverlies?

Een van de meest interessante tegenstellingen is het feit dat hoe meer spieren u hebt, hoe meer uw lichaam in gewicht zal afnemen. Dit zal u misschien verbazen, of het klinkt misschien onredelijk. Echter, de waarheid is dat spierweefsel meer calorieën per minuut verbrand, dan de calorieën die gewone lichaamscellen verbranden.

Dit komt omdat het spierweefsel dichter is en de spiercellen meer energie nodig hebben om zichzelf in leven te houden. Als resultaat zal een spiercel meer energie verbranden en daardoor calorieën verbranden, zelfs in stilstand of rust. Dit betekent dus dat u het spierweefsel in uw lichaam moet vermeerderen om meer calorieën te kunnen verbranden. Om dit te doen zult u moeten beginnen met krachttraining en weerstandstraining.

Hoe Kunt U Gewicht Verliezen Door Krachttraining?

  • Zorg dat u een algemeen en divers bewegingsschema heeft om gewicht te verliezen. Dit betekent dat u zowel aerobicsoefeningen en cardiovasculaire oefeningen moet doen, als krachttraining en weerstandsoefeningen.
  • Zorg dat wandelingen een onderdeel van uw dagelijkse bewegingsschema worden. Lopen werkt zodanig dat uw beenspieren krachttraining krijgen en het helpt in het trainen van uw cardiovasculaire systeem.
  • Probeer regelmatig warming-ups als krachttraining uit te voeren, zodat uw lichaam niet futloos wordt. Dit houdt in dat u warming-ups moet doen, opdrukoefeningen, buikspieroefeningen en bilspieroefeningen.
  • Zorg dat u gewichten gaat heffen. Het belangrijkste is dat uw spieren worden geforceerd. Dit doet u door uw spieren een gewicht te laten tillen dat zwaarder is dan ze gewend zijn. Op spierweefsel op te bouwen, zult u langzamerhand deze gewichten moet verzwaren om uw spieren goed te trainen.
  • Gebruik halters of kleinere gewichten om uw armspieren op te bouwen. Ook hiervoor geldt dat u langzaamaan de gewichten kunt verzwaren.
  • Probeer naar de fitnessclub te gaan, waar u verschillende apparatuur gebruikt die u kunnen helpen bij uw gewichtsverlies. U kunt zelfs de Stairmaster of elliptische machine gebruiken, omdat deze een goede lichaamsbeweging aan uw benen geeft.
  • Zwemmen kan extreem voordelig zijn, omdat het een vergevorderde vorm is van een weerstandssport, waardoor uw lichaam een complete training krijgt.
  • Combineer deze oefeningen met een dieet rijk dat rijk is aan proteïnes, maar zonder koolhydraten om de beste resultaten te krijgen.

Schrijf een reactie