Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Gezond met Yoga en Pranayama

Yoga is bewezen effectief als het aankomt op een gezonde levensstijl en een slanke lijn. In combinatie met een gezond uitgebalanceerd dieet kun je geweldige resultaten behalen en kilo’s afvallen binnen een mum van tijd.

Waarom zou je aan yoga doen?
Het beoefenen van yoga heeft vele voordelen. Zo is het bevorderlijk voor je stofwisseling en stimuleert het je lichaam sneller calorieën te verbranden. Daarbij leer je met yoga je te concentreren en te focussen op dingen die belangrijk zijn in het leven. Het leert je beter om te gaan met stress in je leven en yoga staat garant voor een heilzamere manier van leven.
Je schildklier zorgt ervoor dat je stofwisseling blijft werken. Daarnaast zorgt de schildklier voor een aantal andere belangrijke functies binnen het lichaam. Bepaalde oefeningen in yoga zorgen ervoor dat je interne organen worden gestimuleerd waardoor deze belangrijke processen gestimuleerd worden.

Waarom is yoga goed voor de stofwisseling?
Diverse oefeningen in yoga zorgen ervoor dat het lichaam zich achterover buigt. Hierdoor worden bepaalde hormonen in het lichaam gestimuleerd wat op zijn beurt weer de stofwisseling stimuleert. Bij veel mensen met overgewicht ontbreken deze hormonen. Oefeningen in yoga hebben een speciale naam, afgeleid van een dier of plant waar de houding op lijkt zoals konijn, kameel, brug en schouder stand.
Nu is het zeker niet zo dat je om met yoga te kunnen beginnen zo flexibel als een elastiekje moet zijn. Iedereen kan er onder begeleiding aan beginnen, ook mensen met een flink overgewicht. Je kunt met gemakkelijke oefeningen beginnen en daarna doorgaan naar de oefeningen voor gevorderden.

Een energie boost voor je lichaam
De spieren en de ruggengraat kunnen worden versterkt door bepaalde staande posities zoals de krijger. Je stofwisseling kan ook een oppepper krijgen door op een bepaalde manier te ademen wat in yoga Ujjayi Pranayama en Kapalabhati heet.
Een gezond dieet ondersteunt en bevordert de yoga-ervaring. Probeer vezelrijk voedsel te eten, volkoren producten en groenten. Probeer producten die veel vetten bevatten en voorbewerkt zijn te vermijden. Het is echter niet nodig bepaalde voedingsmiddelen geheel uit je dieet te schrappen, zolang je de minder gezonde producten maar zoveel mogelijk vermijdt.
Zoals met alles dat goed en gezond is duurt het ook eventjes voordat je resultaten ziet met yoga. Je bent dus niet na een keer superslank. Yoga is een van de beste manieren om op de lange termijn slank en gespierd te blijven, dus steek er wat tijd in en je zult zien dat het vruchten afwerpt.
De leer achter yoga is al eeuwen oud en de gezonde werking ervan is honderden jaren geleden al bewezen. Het is een goede methode om geestelijk tot rust te komen en de dagelijkse beslommeringen even helemaal los te laten.

Schrijf een reactie