Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Het dieet dat geen dieet is

Veel mensen zijn misleid door het woord dieet en begrijpen niet echt wat nu de gedachten achter vele diëten is. Ze denken dat diëten betekent: jezelf uithongeren. Ze zoeken en vinden overal informatie, combineren dat op de verkeerde manier en volgen niet de instructies op. Minder calorieën eten betekent niet dat je ook minder eet. Als je jezelf uithongert, dan krijg je alleen maar enorme honger. En wat gebeurt er dan? Je laat het dieet voor wat het is, en valt weer terug naar je oude voedingspatroon.

Het eerste dat je goed moet begrijpen is dat een dieet volgen niet betekent dat je jezelf uithongert. Je mag blijven eten, maar alles met mate, want te veel is nooit goed. Bovendien moet je gezonde voedingsmiddelen in je dieet opnemen en de zoete en slechte producten zo veel mogelijk vermijden of beperken. Honger jezelf dus niet uit, maar begin gezond en verstandig te eten. Dat betekent dat je stapje voor stapje je voedingspatroon moet veranderen.

Er zijn heel veel verschillende soorten diëten. Laten we er eens enkele bekijken:

High Protein (eiwitrijke) dieet:
Bij het High Protein (eiwitrijke) Dieet kun je zo veel vlees eten als je wilt, maar mag je als groente alleen gekookte droge bonen eten. Dit dieet duurt drie weken. Je krijgt heel snel genoeg van al het vlees en verliest in die drie weken dan ook aan gewicht. Hierna moet je overstappen op een caloriearm dieet. Dit dieet is in de praktijk niet erg effectief gebleken.

Rotatie dieet:
Het Rotatie Dieet was ook enige tijd populair. Bij dit dieet eet je de eerste week met een aantal beperkingen, de tweede week eet je meer en de derde week honger je jezelf uit. Vandaar het woord rotatie. Om dit dieet vol te houden heb je heel veel wilskracht nodig, want niet iedereen is in staat zichzelf een week lang uit te hongeren.

Koolhydraatarme dieet:
Vervolgens is er het koolhydraatarme dieet. Hierbij mag je alles eten, zolang het maar koolhydraat arm is. Bovendien mag je hierbij geen fruit eten en moet je bepaalde groenten vermijden. Heel veel mensen vinden dit geen prettig dieet. Fruit en groenten bevatten onmisbare voedingsstoffen voor het lichaam en dit dieet heeft bij sommige mensen dan ook ernstige gezondheidsproblemen veroorzaakt.

Het Atkins Dieet is een voorbeeld van een koolhydraatarm dieet. De bedenker ervan, Dr. Atkins, heeft er echter wat wijzigingen in aangebracht en er koolhydraatrijke producten aan toegevoegd. Als je zijn dieet volgt mag je wel eieren en worst of eieren en biefstuk als ontbijt eten, maar moet je suiker en zetmeelrijke producten blijven vermijden. Je mag ook vlees en gevogelte voor de lunch en het avondeten eten, maar alleen bereid met maïsolie of olijfolie. Beide bevatten weinig vet en calorieën. Het is een heel strikt dieet.

Elke week mag je de hoeveelheid koolhydraten opvoeren met 5 gram. Na enkele weken mag je bepaalde fruitsoorten toevoegen, bijvoorbeeld zwarte bessen, watermeloen en aardbeien. Je blijft je gewicht in de gaten houden en als je niets meer afvalt breng je het aantal koolhydraten terug. Je reguleert dat zodanig dat je ongeveer 450 gram per week afvalt.

Drink water en vermijd bier:
Je hoeft hierbij niet acht glazen water te drinken, drie tot vier per dag is voldoende. Vermijd bier, omdat dit koolhydraatrijk is. Het drinken van melk helpt ook bij het afvallen. Veel mensen hebben baat gevonden bij het koolhydraatarme dieet in combinatie met een glas melk per dag.

Wat voor dieet je ook volgt, als je wilt afvallen moet je ook aan lichamelijke beweging doen. Het overtollige vet in je lichaam moet worden verbrand en dat gebeurt alleen als je veel beweegt.

Schrijf een reactie