Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Het gebruik van kruiden en afslanken

Inleiding
Als je wilt afvallen en je bent aan het overwegen hoe dit aan te pakken dan zijn het gebruik van bepaalde kruiden de moeite van het overwegen waard. Kruiden zijn zeker een betere optie dan afslankpillen omdat kruiden in tegenstelling tot afslankpillen natuurlijk zijn. De meeste afslankpillen zijn immers synthetisch samengesteld. Onze lichamen zijn alleen ingesteld op het verwerken van natuurlijke substanties. Hierdoor is het maar al te vaak dat synthetische afslankpillen vervelende bijwerkingen in ons lichaam veroorzaken. Dit komt omdat ons lichaam de chemische samenstelling van afslankpillen niet kan verwerken. Bijwerkingen kunnen per persoon en per product verschillen. Soms zijn de bijwerkingen uiterst vervelend en soms zijn ze minder erg. Hoe het ook zij, natuurlijke producten zijn altijd beter en hier komt dus het gebruik van kruiden in beeld. Een ander groot voordeel van kruiden is dat ze in tegenstelling tot afslankpillen goedkoop zijn. Je kunt ze als het ware in je achtertuin groeien.

Het effect van kruiden op de werking van je lichaam
Elk kruid werkt weer anders. Sommige kruiden doen je lichaam denken dat je maag vol is, waardoor je minder eet en dus afvalt. Weer andere kruiden hebben een thermogenische werking waardoor lichaamsfuncties zoals ademen, vertering en hartslag sneller gaan werken. Dit kost meer energie waardoor je afvalt. Over het algemeen zorgen dit soort kruiden ervoor dat het lichaam meer calorieën verbrandt, waardoor het lichaam meer vocht afvloeit wat als gevolg heeft dat je afvalt. Kruiden kunnen ook een geestelijke ondersteuningsfunctie hebben voor mensen die emotionele problemen hebben door hun overgewicht.

Veilige en onveilige kruiden
Het moet echter opgemerkt worden dat niet alle kruiden veilig zijn om te gebruiken. Dat een kruid ‘natuurlijk’ is wil niet per se zeggen dat het veilig is voor menselijke consumptie. Informeer dus bij je gezondheidspecialist of dokter welke kruiden veilig te gebruiken zijn voor jouw doeleinden en hou je aan de door hen voorgeschreven richtlijnen. Het is ook aan te raden alleen die kruiden te gebruiken die door de overheid als zodanig goedgekeurd zijn. Kruid laxeermiddelen zoals sagrada, cascara, buckthorn, rabarber wortel en aloë worden verkocht als afslankkruiden, maar moeten vermeden worden omdat ze serieuze bijwerkingen hebben en soms zelfs de dood tot gevolg kunnen hebben.

Kruiden waarmee de bloedsuikerspiegel verlaagd kan worden
Het moendoe kruid is een populair kruid dat vaak voor afslankdoeleinden gebruikt wordt. Het bevat hydroxycitric zuur, welke voorkomt dat suikers en zetmeel omgezet worden in vetten. Daarnaast onderdrukt het de eetlust door de hersenen te stimuleren serotonine af te scheiden. Het bananen blad kruid is een ander kruid dat voor afslankdoeleinden gebruikt wordt. Het verlaagt de bloedsuikerwaarde en brengt de insuline waardes in balans waardoor de eetlust in balans wordt gebracht. Weegbree is een kruid dat de maag vol doet voelen. Guarana is een nootachtig zaadje van een klimplant en bevat veel cafeïne dat een eetlust onderdrukkende werking heeft. De schors van de schietwilg is ook populair als afslankmiddel en stimuleert de vet stofwisseling.

Kruiden als smaakversterkers
Er zijn verschillende specerijen die een afslankende eigenschap hebben, zoals Cayenne of andere hete pepers, groene thee, zure sinaasappel en kaneel.

Kruiden in capsule of tablet vorm
Er zijn bepaalde kruiden die in de vorm van kelp capsules of tabletten komen. Op deze manier zijn ze gemakkelijker in te nemen en het ziet er als product aantrekkelijker uit. Zeewier is een goed voorbeeld van een product dat vaak als capsules of tabletten verkrijgbaar is. De tablet vorm of capsule vorm doet niets af aan de effectiviteit van het kruid.

Veiligheid
Er zijn veel slechte producten op de markt die niet doen wat ze beloven en in enkele gevallen regelrecht gevaarlijk zijn. Koop dus alleen bij winkels die goed aangeschreven staan, laat je voorlichten door professionals en reed altijd het label van het product dat je wilt gaan gebruiken. Als je het niet vertrouwd moet je er simpelweg niet aan beginnen. Deze kruiden zouden alleen gebruikt moeten worden als je niet in staat bent oefeningen te doen.

Schrijf een reactie