Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Het gevaar van onevenwichtige afslankdiëten …

Het is een algemene menselijke neiging om in het eigen leven regels en beperkingen in te bouwen. We zijn altijd op zoek naar leefregels, die ons moeten dienen als gids in het leven. Ook voor eten en diëten geldt dit. Je hebt er misschien nog nooit zo naar gekeken, maar heel veel mensen hebben hun eigen regels opgesteld voor wat ze wel en niet eten.

Het grootste misverstand over voedsel is dat er goed en slecht voedsel is. Het goede voedsel is bijvoorbeeld fruit, groenten, noten, onverzadigde oliën, enzovoorts. Slecht voedsel is bijvoorbeeld suiker, zoetigheden, dressings, zuivelproducten, vlees en zelfs bepaalde zoete fruitsoorten.

Dit is echter één van de grootste fouten die gemaakt worden bij het samenstellen van afslankdiëten. Als je wilt afvallen, is het niet per se nodig om alle slechte voeding te elimineren. Het geheim van een goed en evenwichtig afvaldieet is niet onthouding, maar beperking. Je hoeft je nergens van te onthouden, alleen moet je de hoeveelheden die je inneemt beperken.

Voorverpakt afslankvoedsel – de ongezonde kant ervan …

In de supermarkt kun je tegenwoordig heel veel kant-en-klaar maaltijden en voorverpakte producten kopen, die claimen heel weinig calorieën te hebben en goed te zijn voor de lijn. Pastagerechten, vleesgerechten, voorgesneden fruit, voedsel voor de magnetron, noem het maar op, te veel om op te noemen. Er zijn zelfs merken te koop die alleen maar voorverpakt afslankvoedsel aanbieden.

Als je een afslankdieet volgt, dan zijn zulke producten verleidelijk. Er staat immers op dat je er van af zult vallen? Helaas, binnen in de verpakkingen van al deze producten bevindt zich veel meer dan alleen gezonde ingrediënten. De producten zitten vol met conserveermiddelen, kleurstoffen en smaakstoffen. Het kan zelfs zijn dat er ook suikers en vetten in zitten. Al deze ingrediënten zijn niet goed voor je gezondheid. In het bijzonder de conserveermiddelen zijn schadelijk. Ze worden in je lichaam in gifstoffen omgezet en doen je lichaam meer kwaad dan goed.

Een ander aspect van dit soort afslankvoedsel is dat je er gauw verveeld door kan raken. Stel je eens voor dat je dit voedsel elke dag eet, zou je daar niet snel genoeg van krijgen? Je lichaam in ieder geval wel! Het gevaar is groot dat je meer eet dan je echt nodig hebt, puur uit verveling.

Je afslankgids is hier – de weg naar een gezond en evenwichtig afslankdieet

Hier volgen enkele fantastische tips die je als leidraad kunt nemen en tezamen je afslankgids kunnen zijn:

1.Volg een voedzaam dieet, rijk aan voedingsstoffen
2.Volg een dieet dat de stofwisseling versnelt en het energieniveau verhoogt
3.Volg een dieet bestaande uit vers voedsel, zonder voorverpakte producten
4.Volg een dieet dat bestaat uit gezond voedsel, niet specifiek dieetvoedsel
5.Geniet van alles wat je lekker vindt, maar weet het beperkt te houden
6.Blijf ook gewoon in restaurants eten, maar kies het juiste voedsel uit
7.Onthoud jezelf geen voedsel, tenzij je graag ziek wilt worden

Schrijf een reactie