Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Het gevecht om af te vallen … hoe kan je het winnen?

Het is zo’n hard gevecht om af te vallen, dat het soms wel lijkt of het moet opnemen tegen een horde troepen. Maar in werkelijk ben je het zelf die je moet overwinnen. En daarbij heb je soms te maken met tegenslagen. Soms val je en moet je weer opstaan en helemaal opnieuw beginnen. Maar hoe kun je nu het beste dit gevecht winnen? Hoe kun je nu het beste jezelf overwinnen?

Het gevecht draait altijd om eten en je eigen houding daar tegenover. Er zijn momenten dat het je wel lukt je te beheersen. Maar dat kost enorm veel kracht. Ook zijn er vele momenten dat je je zwak voelt en toegeeft aan verleidingen. Hoe vaker je dat doet, hoe slechter je over je zelf gaat voelen. En dat leidt weer tot minder innerlijke kracht.

Het gevecht om af te vallen is heel moeilijk. Maar onderstaand volgen enkele heel goede manieren die je helpen met je motivatie om door te gaan met afvallen. Probeer ze uit en je zult zien dat ze werken.

Motivatie bij het afvallen die je helpt je doel te bereiken!

1.Jij bent de enige die verantwoordelijk is voor jezelf en je eigen handelen. Je kunt niet iemand anders de schuld geven voor wat je zelf doet. Al is er nog zo veel reclame op tv. Je zult altijd geconfronteerd worden met allerlei voedsel en lekkernijen. Het doel is juist dat je leert die verleidingen te weerstaan, net zo lang tot het een gewoonte wordt. Want dan kost het ook geen strijd meer en gaat het vanzelf.
2.Op alle wegen in je leven kom je obstakels tegen. Je kunt niet elke dag in je leven alleen maar goede dingen meemaken. Je kunt niet elke dag je doel bereiken. Er zullen dagen zijn dat je niet hebt getraind. Er zullen dagen zijn dat je wel dat lekkere sorbet hebt gegeten. Wat je dan het beste kunt doen, is je daar overheen zetten en gewoon doorgaan met je afvalprogramma. Dit soort dingen horen erbij en je moet leren met deze kleine tegenslagen om te gaan. Probeer altijd om er een les uit te trekken, zodat je de volgende keer sterker zult zijn en de verleidingen wel kunt weerstaan.
3.Kies een afvalprogramma dat goed bij je persoonlijkheid en levensstijl past. Ieder mens is uniek. Iets wat voor een ander goed werkt, hoeft nog niet goed voor jou te zijn. Ga op zoek, net zo lang totdat je het afvalprogramma hebt gevonden dat bij je past en dat je goed vol kunt houden.

Win nu je gevecht om af te vallen!

Door je afvaldoelen heel serieus te nemen en je aan je eigen programma te houden, zul je dit gevecht uiteindelijk kunnen winnen. Weet dat gewichtsverlies je niet vanzelf komt aanwaaien en wees trots op wat je tot zover hebt bereikt.

Denk elke dag na over je doelen en hoe je die wilt bereiken. Het zal dan gemakkelijker zijn om gefocusd te blijven en je doelen te realiseren. Als dat je eenmaal is gelukt, zul je ontzettend trots op jezelf zijn. Je zult dan het gevecht om af te vallen hebben gewonnen.

Schrijf een reactie