Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Hoe kun jij je zelf door verleidingen heen motiveren?

Als je op dieet bent zijn er altijd wel verkeerde verleidingen die je van het rechte pad kunnen afbrengen. Vaak realiseer je je niet eens dat het een verleiding is, totdat het te laat is en je al de fout in bent gegaan. Doordat de meeste mensen op dieet zich niet goed voorbereiden redden ze het vaak niet en haken ze halverwege af.
Als je dus op dieet gaat moet je je voorbereiden op de verleidingen waar je ongetwijfeld mee in aanraking komt. Als je hier dus van tevoren op ingesteld bent, dan kun je je hersenen trainen het juiste te doen zodat je trouw blijft aan je dieet en je doel bereikt.
Hieronder staan een aantal voorbeelden van situaties waarin het verkeerd zou kunnen gaan met de juiste reactie zodat je het dieet dat je volgt vol blijft houden:

    • Je gaat uit eten en terwijl je het menu leest denk je “ach, een keertje zondigen kan geen kwaad”.

De juiste motiverende reactie is: “Ik ben al een aantal kilo’s afgevallen en zie er zo goed uit dat ik dat alles niet ga riskeren voor een etentje. Ik bestel iets met weinig calorieën zodat ik mijn dieet volhoud. Ik zal m’n doel bereiken omdat ik het verdien”

    • Je zit TV te kijken en er komt een reclame op voor een pizza. Jij denkt “ ik heb al weken niet iets lekkers gehad, dus ik verdien eigenlijk best wel een stuk pizza”

De juiste motiverende reactie is: “Ik heb inderdaad al een tijdje niets lekkers te eten gehad, maar verdien ik het nou echt te dik te zijn? Ik zie er zoveel beter uit sinds dat ik die overtollige kilo’s kwijt ben, dus ik ga door met wat ik aan het doen ben.”

    • Je kinderen zijn klaar met eten maar hebben hun borden niet leeg gegeten. Jij denkt “moet je al dat eten nou eens zien, wat een verspilling. Dat klopt niet, ik eet het op.”

De juiste motiverende reactie is: “Ik ben toch zeker geen vuilnisbak? Ik heb zo hard gewerkt voor wat ik vandaag de dag bereikt heb, ga ik dat nou echt verpesten met wat kliekjes?

  • Je voelt je depressief, nerveus en gestrest. Je denkt “acht krijg toch ook allemaal maar de klere. Ik ga lekker een ijsje eten zodat ik me wat fijner voel”
    De juiste motiverende reactie is: “Ik moet mijn lichaam niet de schuld geven van hoe ik me voel. En ijs eten zal me achteraf alleen maar nog rottiger laten voelen. Ik heb hard gewerkt om te bereiken wat ik nu bereikt heb, en ik hoef me helemaal niet rot te voelen”

Deze motiverende gedachtes integreren positiviteit in je reactie. Een positieve houding zal je nieuwe energie geven zodat je de uitdaging en verleiding beter kunt weerstaan.

Schrijf een reactie