Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Hoe Kunt U Gewicht Verliezen En Calorieën Beheersen?

gewichtsverlies

Er bestaan verschillende manieren waarop u gewicht kunt verliezen. Het blijft een feit, dat hoe sneller u begint met een dieet, hoe sneller u de overhand krijgt. Vergeet niet dat hoe meer calorieën u verzamelt, hoe moeilijker het wordt om ze weer kwijt te raken. Maar u kunt gewicht verliezen door u inzet te tonen om te diëten en om de calorieëninname te beheersen. Het succes van afvallen en het beheersen van de calorieën zit in het kennen van uw lichaam. Zodoende kunt u gewicht verliezen en uw lichaam onderhouden.

Wat is Calorieën Beheersing?

Het beheersen van calorieën is een manier om de dagelijkse hoeveelheid calorieëninname te beperken. Er zijn een bepaald aantal calorieën nodig voor het lichaam om elke dag te kunnen functioneren. U moet calorieën voorstellen als energiedeeltjes die u nodig heeft om te kunnen leven. Er zit echter een limiet aan het aantal calorieën dat u nodig heeft. Een teveel aan calorieën zal automatisch worden opgeslagen en omgezet in vetcellen voor toekomstig gebruik.

De dagelijkse hoeveelheid van calorieëninname voor vrouwen ligt tussen de 1750 tot 2100 calorieën per dag. Voor mannen ligt dit tussen de 2000 en 2400 calorieën per dag. Natuurlijk hangt dit af van uw gewicht en lichaamsbouw. Het juiste aantal calorieën voor elk individueel lichaam verschild per persoon. Dit kan het beste worden berekend door een persoonlijke arts, voedingsdeskundige of diëtist. U moet ervoor zorgen dat u niet meer eet dan uw toegestane aantal calorieën per dag.

Hoe Kunt U Calorieën Tellen?

  • Zorg ervoor dat u elke dag opschrijft welk en hoeveel voedsel u hebt gegeten. Het beste kunt u dit doen door middel van een logboek dat u binnen handbereik heeft.
  • Kijk op het internet om de caloriewaarden te vinden van verschillend rauw voedsel dat u nodig heeft. Bijvoorbeeld als u een tomaat eet, kunt u de calorieënwaarde hiervan vinden op het internet. Of wanneer u een ei eet, kunt u ook daarvan de calorieënwaarde vinden. Dit lijkt misschien veel omslachtig, maar het is noodzakelijk voor een goede caloriecontrole. Meestal vindt u zelfs complete lijsten van de calorieënwaarden voor verschillend rauw voedsel.
  • Als u voedsel in blik of bevroren voedsel wilt eten, kunt u gemakkelijk de calorieënwaarde voor dat voedsel op de verpakking terugvinden. Dit kan erg gemakkelijk zijn, zodat u de hoeveelheid calorieën van die dag kan bepalen.
  • Vergeet niet dat alle voedselproducten en drank calorieën bevatten, behalve water.
  • Vermijd alcoholische drank en koolzuurhoudende drank, deze bevatten veel te veel calorieën. Hierdoor verzamelt u onmiddellijk de dagelijkse toegestane calorieën in een korte tijd en dit is zeer nadelig voor uw dieet.
  • Zorg dat u extra energie verbrand door lichaamsbeweging. Zelfs als u de calorieëninname beperkt, moet u ervoor zorgen dat u deze extra calorieën verbrand. Zo kunt u het overtollig gewicht verliezen.

Schrijf een reactie