Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Hoe met je gewicht en dieet om te gaan

Inleiding
Problemen met overgewicht komt meer en meer voor in de maatschappij van vandaag de dag. Slank zijn neemt een steeds meer centrale plek in binnen de maatschappij vanwege gezondheidskwesties en het ideale beeld van het menselijk lichaam. Door te zwaar te zijn kan men inderdaad last krijgen van bepaalde kwalen en het is belangrijk op een gezond gewicht te blijven.
Of je wel of niet te dik bent hangt voor een groot deel af van wat je eet. Tegenwoordig eet bijna iedereen voedsel dat teveel calorieën bevat, waardoor mensen dus te dik worden.
Hieronder staan een aantal tips waarmee je de eerste stappen richting een slanke lijn kunt zetten.

Reken uit wat je BMI is
Je moet weten wat je gewicht is, maar je moet ook weten wat je BMI wat voor Body Mass Index staat is. BMI is een index van gezond gewicht van mensen in relatie tot de lengte, waarbij het gewicht in kilo’s wordt gedeeld door het kwadraat van de lengte in meters. Als je dus weet wat je BMI is weet je waar je naar toe moet werken om het juiste gewicht te bereiken.

Informeer bij een specialist
Het eerste wat iedereen zou moeten doen als ze realiseren dat ze te dik zijn is een specialist om advies vragen. Je dokter zal je onderzoeken en je een voedingsschema voor kunnen schrijven dat afgestemd is op jouw gezondheid. Raadpleeg daarnaast een voedingsspecialist om een dieet samen te stellen. Daarnaast kun je veel informatie op het internet vinden over gezondheidskwesties.

Gezonde en ongezonde voedingsmiddelen
Je gezondheid en je slanke lijn hangen dus voor het overgrote deel af van wat je eet. Niets voor niets wordt er altijd gezegd ‘je bent wat je eet’. We leven in het tijdperk van voorbewerkte en voorverpakte voedingsmiddelen die in het bewerkingsproces al veel van hun voedingswaarde verloren hebben. Hierdoor hebben ze weinig tot geen waarde voor je lichaam. Als je echter bereidt bent tijd en moeite te steken in jouw eigen gezonde dieet, dan zijn er ontzettend veel alternatieven beschikbaar. Kies bijvoorbeeld altijd voor volkoren producten in plaats van voorbewerkte producten. Meel is bijvoorbeeld een veelgebruikt ingrediënt. Verzeker je ervan dat het meel dat jij gebruikt bruin van kleur is wat betekend dat het nog steeds alle voedingswaarde heeft die het zou moeten hebben. Wit meel heeft absoluut geen voedingswaarde meer.

Verse producten versus voorverpakte productenVoorbewerkte producten bevatten veel calorieën en het is verstandig altijd het label van dit soort producten te raadplegen zodat je weet wat je eet. Je zult zien dat als je overschakelt naar verse producten zoals groenten en fruit, je gewichtsproblemen af zullen nemen. Gezond eten maakt echt een verschil in je gewicht. Probeer daarnaast wat aan lichaamsbeweging te doen, zoals wandelen, fietsen of zwemmen.

Consequent bewegen
Het geheim zit ‘em ook in het feit dat je consequent aan lichaamsbeweging moet doen. Als je eenmaal je routine gevonden hebt zul je zien dat je het fijn begint te vinden en dat je lichaam voor je ogen begint te veranderen. Je kunt op het internet veel informatie vinden over trainingen die je kunt volgen. Vaak geven dit soort website ook andere handige tips die je zeker eens geprobeerd moet hebben.

Schrijf een reactie