Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Hoe te bezuinigen op vet bij het koken?

Koken is een zeer gepassioneerde manier van leven en hetzelfde geldt voor eten. Maar in de wereld waarin wij vandaag de dag leven, zijn er veel voedingsmiddelen en gerechten die niet zo gezond voor ons zijn. Deze gerechten geven ons wat extra kilo als we ze eten, maar ze doen ons echt watertanden. Kun je je voorstellen voedsel te eten dat zo lekker en heerlijk is maar vol calorieën en slechte vetten zit, kan je ertegen op? Ze zeggen dat het, om ons voedsel smakelijk en heerlijk te maken, noodzakelijk is om sommige vetten te gebruiken zodat het lekker smaakt.

Maar wat als je op dieet bent? Hoe kan je deze voedingsmiddelen eten? Ben je van plan om bij je oude, smaakloze maaltijden te blijven? Hoe kan je smaak toevoegen aan je voedsel, zonder de kwaliteit ervan op te offeren?

Dieetmaaltijden klaarmaken kan een echte uitdaging zijn, we kunnen niet voorkomen om sommige dingen te gebruiken die niet goed zijn voor onze gezondheid, zoals de oliën en vetten om ons voedsel lekkerder te maken. Maar gelukkig zijn er, aan de andere kant, manieren waarop je op vet kunt bezuinigen als je kookt en zo gezonder kan worden. Hier volgen dingen die je kan doen om een heerlijke maaltijd zonder vet klaar te maken, zonder dat ie daarom naar niets smaakt.

Hoe te koken met minder vet…

1. Om gerechten te bakken of te roerbakken gebruik je best een anti-aanbak pan, waarmee je geweldig olie-vrij kan koken. Maar als je niet kunt voorkomen een gewone pan te gebruiken, gebruik dan een olie-spray in plaats van boter of margarine. Je kan ook gebruik maken van canola-olie of olijfolie, die hetzelfde doel hebben maar minder vet bevatten.

2. Als je wilt gebruik maken van vlees, moet je ervoor zorgen dat het extra mager vlees is en bij kip zorg je er best voor dat het vel er af is.

3. Ook een ander goed advies is om zichtbare vetten uit het vlees te halen vóór je het gaat bakken.

4. Grillen, koken, bakken in de oven, braden, stomen en koken in de microwave zijn je beste opties om geen vette oliën te moeten gebruiken.

5. Als je voedingsmiddelen frituurt, zorg er dan voor dat je ten minste alle vetten of oliën goed opvangt en gebruik keukenrol om de meeste olie te verwijderen.

6. Als je hamburgers maakt, in plaats van vlees te gebruiken, waarom niet proberen dit te vervangen door groenten, bonen of volkorengranen om het gezonder en minder vettig te maken.

7. Als je krokante gerechten wilt, kan je ipv een korstje te maken met deeg, ook de kip of kalkoen in broodkruimels draaien. Frituur ze niet, maar bak ze.

8. Als je voor worstjes kiest, probeer dan gebruik te maken van kip of kalkoen in plaats van varkensvlees of rundvlees. Ze bevatten minder vet.

9. Je kan gebruik maken van spek, doch in plaats van gebruik te maken van normaal ontbijtspek, kan je ook bacon of kalkoen proberen.

10. In plaats van eigeel kan je twee eiwitten gebruiken voor bepaalde gerechten en voor het bakken van taarten kan je gebruik maken van ei-vervangers voor mindere calorieën.

Nu kan je op een natuurlijke manier afvallen zonder je zorgen te maken dat je voedsel smaakloos is zoals de meeste dieetproducten.

Schrijf een reactie