Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Hoe van het vet op je buik af te komen

Inleiding
Jij behoort waarschijnlijk tot die grote groep mensen die al van alles heeft geprobeerd om van je buikje af te komen. Je hebt waarschijnlijk al met gewichten gewerkt, dieet programma’s geprobeerd en zogenaamde ‘specialisten’ geraadpleegd op zoek naar de oplossing voor jouw buikje.
Misschien heb je ondertussen wel opgegeven en je bij je lot neergelegd. En dat kan niemand je kwalijk nemen, zeker niet als je flink wat geld aan een niet bestaande oplossing hebt uitgegeven. Er zijn echter heel wat tips waarmee je simpel en gratis van je buikje af kunt komen. Hieronder zul je ze vinden.

Vermijd het eten van junkfood
Hoewel het voor veel mensen voor de hand ligt dat dit soort voedingsmiddelen vermeden moet worden, zondigen toch veel mensen nog. Onderzoek heeft ook aangetoond dat mensen dik worden van chocolade, chips en koekjes. En dit komt doordat deze producten allemaal veel bewerkte suikers en koolhydraten bevatten, waardoor je bloedsuiker spiegel stijgt, je trek alleen maar toeneemt en je stofwisseling langzamer gaat werken. Zoek dus een alternatief voor dit soort producten en kies voor fruit en groentes, die gezond zijn voor je en waardoor je je buikje zult verliezen.

Eet gebalanceerd
Het is belangrijk om een gebalanceerd dieet te volgen dat je in alle drie essentiële voedingscategorieën voorziet, zoals proteïnen, koolhydraten en groentes. Eet voor lunch bijvoorbeeld een lekkere fruitsalade. Fruit zit namelijk boordevol vezels, wat goed is voor je stofwisseling en je darmstelsel. Let echter bij fruit en groente wel op dat bepaalde soorten het natuurlijke suiker fructose bevatten. Eet bijvoorbeeld niet teveel ananas, omdat je hier alsnog van aankomt.

Regelmatig aan lichaamsbeweging doen
Het is belangrijk aan lichaamsbeweging te doen omdat dit het cholesterol en de calorieën in je lichaam zal verbranden waardoor je afvalt. Probeer regelmatig te rennen, te lopen of te zwemmen omdat je hierdoor een strak slank lichaam krijgt. Je kunt ook een persoonlijke trainer inhuren waardoor je nog effectiever kunt gaan trainen en geweldige resultaten kunt gaan behalen. Ga echter niet hals over kop aan de slag en ga zeker in het begin niet zeven dagen per week trainen. Bouw het rustig op en je zult zien dat je er gemakkelijk aan went.

Vermijd producten die veel transvetten bevatten
Maïs siroop en transvetten zijn ongezond voor je omdat ze rijk zijn aan suiker en cholesterol. Vermijd dus producten die veel maïs siroop of transvetten bevatten en zoek een alternatief ervoor. Raadpleeg je gezondheidsspecialist om te kijken welke Multi vitaminen en andere voedingssupplementen je zou kunnen gebruiken.

Een gevarieerd trainingsprogramma
Als je al eens eerder geprobeerd hebt consequent te trainen maar je raakte na een tijdje verveeld dan moet je je trainingsprogramma gaan afwisselen. Zoek oefeningen die passen bij jouw doelstelling en wissel deze regelmatig af zodat jij je niet verveeld en je lichaam niet gewend raakt aan de oefeningen.

Wordt lid van een online support groep
In je eentje af moeten vallen is niet leuk omdat het niet stimulerend is. Je hebt niemand waar je tegen aan kunt praten als je een gebrek aan motivatie hebt. Zoek daarom mensen in je omgeving die ook bezig zijn met afvallen zodat je elkaar kunt steunen hierin. Als je niemand in je omgeving hebt dan zou je ook online kunnen kijken of daar een support groep is bij wie je je wilt aansluiten. Een voorbeeld hiervan is Fat Baster. Dit is een support groep die je helpt doelen te stellen en je helpt deze te behalen. Als je motivatie nodig hebt dan zullen zij je verder hebben.

Schrijf een reactie