Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Hypnose: Kan het helpen bij het afslanken?

Er wordt gezegd dat hypnose zou kunnen helpen bij het afvallen. Omdat er op dit ogenblik miljoenen mensen met overgewicht kampen, en velen het maar niet lukt af te vallen, is het niet verwonderlijk dat er genoeg mensen zijn die alles aangrijpen wat hen zou kunnen helpen gewicht te verliezen. De vraag is: kan hypnose echt helpen om af te vallen?

Wat is hypnose
Spreek het woord hypnose uit en onmiddelijk zie je mysterieuze of zelfs occulte beelden voor je. Het typische beeld van de hypnotiseur als een mysterieus figuur die een gouden horlogeketting voor je gezicht laat slingeren is allang verouderd.
Hypnose wordt tegenwoordig niet alleen voor entertainment, maar ook voor de behandeling van vele ziekten en aandoeningen gebruikt – waaronder overgewicht. Iedereen lijkt wel een verschillende definitie van hypnose te hanteren. Hypnose is een staat waarin men loskomt van de werkelijkheid en ontspannen is. Deze intense bewustzijnstoestand maakt de gehypnotiseerde zeer toegankelijk voor suggesties, suggesties die bijvoorbeeld kunnen gaan over eten, het volgen van een dieet en meer bewegen.

Hypnose om af te vallen
Hoe gaat dat dan precies in z’n werk – het gebruik van hypnose om af te slanken? Nou, de theorie achter deze vorm van hypnose is dat lichaam en geest een eenheid vormen. Wat er dus in de geest gebeurt, heeft gevolgen voor het lichaam en anderson. Als dus de hypnose de geest kan beïnvloeden, kan het ook het lichaam beïnvloeden. Als je meer wilt weten over hoe hypnose kan helpen bij het kwijtraken van die overtollige kilos’s lees dan verder.
Hypnose helpt je bij het afvallen omdat het de geest en het lichaam kan herprogrammeren. Het kan het lichaam leren niet zoveel voedsel te willen innemen. In de loop van de tijd heb je je lichaam aangeleerd meer te eten dan nodig is voor het stillen van de honger. Verveling, depressie en sociale redenen zijn vaak reden om te eten. Het is heel ongezond wanneer dit de redenen zijn waarom je eet. Op den duur kan dat tot ernstige klachten leiden. Als je je onderbewuste kan resetten naar haar oorspronkelijke toestand, waarin het alleen om eten vraagt als het lichaam het nodig heeft, voel je niet meer de drang om andere redenen te gaan eten.
Hypnose kan je lichaam ook meer energie geven, energie die je nodig hebt om je afslankoefeningen te doen en je dieet vol te houden. Een afslankprogramma is nooit compleet zonder meer te hoeven bewegen. De hypnose kan je helpen de energie te vinden die je lichaam nodig heeft om tijdens de oefeningen alle systemen, vooral dat van het hart en de bloedvaten, goed te laten functioneren.
Hypnose helpt ook tegen slapeloosheid. Er zijn aanwijzingen dat er een samenhang is tussen slapeloosheid en overgewicht. Veel mensen die ‘s-nachts slecht slapen doen overdag een dutje. Met behulp van hypnose slaap je beter en kun je eerder opstaan, zodat je de dag kunt gebruiken voor het doen van belangrijke dingen – zoals bijvoorbeeld je afslankoefeningen!

Zal het echt helpen?
Hypnotherapie kan zeer goed werken bij mensen die af willen vallen, maar nog niet de juiste mindset hebben het ook vol te houden. Hypnose kan je helpen met jezelf te visualiseren hoe je gewicht verliest, gezonder wordt en er beter uit komt te zien.
Denk nu niet dat hypnose een soort van tovenarij is waardoor je na je eerste hypnotherapiesessie gelijk kilo’s tegelijk verliest. Stel het jezelf op de volgende manier voor: hypnose kan niet helpen de examenvragen gemakkelijker te maken, maar het kan je wel helpen het examen positief te benaderen, waardoor je de leerstof beter kunt onthouden. Hypnose zal niet als bij toverslag je extra kilo’s laten verdwijnen, maar het kan wel helpen de slechte gewoonten met betrekking tot eten en bewegen te doen verdwijnen. Dit maakt het afslanken een stuk gemakkelijker.

Schrijf een reactie