Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Is het goed om sardientjes te eten als je wilt afvallen?

sardientjes

Sardientjes zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je je afslankdieet samen stelt. Toch kunnen ze je helpen je afslankdoelen te realiseren. Een keer per week sardines eten kan al een groot verschil maken!

Wat sardientjes voor je kunnen betekenen

Sardientjes zijn niet ieders favoriete vis en veel mensen hebben ze nog nooit gegeten. Deze kleine visjes herbergen echter vele gezonde eigenschappen die je kunnen helpen bij het afslanken.

  • Allereerst zitten sardientjes vol met vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. Wanneer je voldoende mineralen, vitaminen en andere noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgt ben je minder snel geneigd een ongezond tussendoortje te nemen.
  • Ten tweede bevatten ze veel omega 3 vetzuren. Er is de laatste tijd veel onderzoek gedaan naar deze vetzuren. Het komt er op neer dat omega 3 heel goed voor de gezondheid is en je kan helpen afvallen.
  • Ze maken ook gelukkig. Wanneer we ons goed voelen is het gemakkelijker ons dieet vol te houden en onze afslankoefeningen te blijven doen.
  • Ze helpen ook onze bloedsuikerspiegel te stabiliseren en zorgen er zo voor dat we minder naar zoetigheid verlangen.
  • Tenslotte helpen ze ook onze spieren op te bouwen. Spieren verbranden veel calorieën, zelfs als we rusten.

Eet meer sardines
Wanneer je ze nog nooit geprobeerd hebt is het nu de tijd om ze eens te proberen. De sardientjes in blik zijn meestal een prima keuze, zolang ze maar niet op olie ingeblikt zijn. Je kunt ze natuurlijk nog beter vers kopen en bakken.

  • Wanneer je niet zo tegen de typische vissmaak kunt kun je de sardientjes ook een uurtje in melk laten weken voor je ze bakt. Hierdoor zal de vissmaak voor het grootste deel verdwenen zijn.
  • Het is ook heerlijk om sardines met een beetje olijfolie, een scheutje citroensap en een snufje zout te grillen Wikkel ze vervolgens in een druiven – of vijgenblad.
  • Je kunt ze ook fileren en marineren. Meng een beetje olijfolie, zout en citroensap. Kook ze en dien ze op.
  • Wees avontuurlijk! Hoe meer je experimenteert hoe meer lekkere variaties je zult vinden. Gooi een handjevol sardientjes in je roerbakschotel, eet ze met pasta, rijst of zelfs met quinoa.

Nog een paar extra tips
Eet verse sardientjes altijd zo snel mogelijk op. Probeer ze niet in te vriezen – er blijft weinig van de smaak over. Wanneer je geen verse sardientjes kunt vinden, kies dan voor blik.

Sardientjes zijn misschien niet het eerste product waar je aan denkt wanneer je je afslankdieet samenstelt, maar ze zijn zo gezond dat je ze niet mag negeren. Daarnaast helpen ze je ook nog afslanken. Er wordt tegenwoordig aangeraden om minstens twee keer per week vette vis te eten. Het eten van sardientjes is een heerlijke manier om dit advies op te volgen.

Schrijf een reactie