Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Kan Gember Je Helpen Je Ideale Gewicht Te bereiken?

gember

Gember wordt al eeuwenlang gebruikt als medicijn tegen talloze aandoeningen. Het is bekend dat het de maag kalmeert door de pH waarde van de maag weer op het juiste niveau te brengen. Gember kan echter ook gebruikt worden om af te slanken.

Wat kan gember voor je doen?

Gember heeft vele gezonde eigenschappen, zoals het kalmeren van de maag en het verminderen van maagzuur. Het kan echter ook gebruikt worden als ingrediënt van je afslankdieet.

  • Allereerst is gember goed voor de spijsvertering. Het helpt je voeding beter en sneller te verteren. Doordat het voedsel beter verteerd wordt kan je lichaam de voedingsstoffen beter opnemen.
  • Ten tweede helpt gember je cholesterol verlagen – dat is niet alleen gezond het helpt je ook afvallen.
  • Tenslotte verbetert gember je stofwisseling zodat er zelfs in rusttoestand nog calorieën worden verbrand.
  • Gember zorgt ook voor een betere bloedcirculatie. Door een betere bloedcirculatie heb je meer energie. Meer energie om bijvoorbeeld je afslankoefeningen te doen. Ook zo kan gember je dus helpen je afslankdoelen eerder te bereiken.

Gembersoorten

Er zijn verschillende soorten gember. Je kunt het als verse wortel kopen, maar je kunt het ook gedroogd, als poeder, gekristalliseerd en zelfs ingemaakt, kopen. Je kunt gember op talloze manieren verwerken.

Verse gember

Kies altijd de verste exemplaren. Was en schil ze op dezelfde manier als andere knolgewassen. Hak de verse gember zeer fijn zodat een pasta ontstaat. Deze pasta kun je een week in de koelkast en wel drie maanden in de vriezer bewaren. Gember kan worden toegevoegd aan aardappelen, salade dressings, Chinese of Indische gerechten, kip, brood, kadetjes en zelfs aan limonade!

Gedroogde gember

Je van gedroogde gember thee trekken of je kunt het tot poeder vermalen. Dit poeder kun je op dezelfde manier gebruiken als verse gember, maar je kunt het een stuk langer, wel een jaar, bewaren.

Gekristalliseerde gember

Gekristalliseerde gember kun je gebruiken in zoete gerechten en je kunt het natuurlijk ook zo eten als je trek hebt in iets zoets. Je kunt ook zelf gember kristalliseren. Pel daarvoor de gember en snijd de gember in lange repen. Kook de gember voor een half uurtje in water en laat ze daarna uitdruipen. Meng de gember met een even grote hoeveel aan suiker en voeg drie eetlepels water toe. Kook dit mengsel tot het transparant is. Laat het op een laag vuur droog koken. Laat het afkoelen en haal het tenslotte door wat suiker.

Gember supplementen

Je kunt ook gember supplementen aan je dieet toevoegen. Wanneer je medicijnen gebruikt is het wel raadzaam eerst even je huisarts te raadplegen.

Schrijf een reactie