Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Kan Ik Meer Gewicht Verliezen Met Soep?

soep

Soep lijkt in eerste instantie niet een erg vullende maaltijd, maar er zijn manieren waardoor soep bij het afvallen helpt. Soep kan veel bieden aan uw dieet. Er zijn verschillende manieren om soep te maken, wat geweldig is voor een evenwichtig en gezond dieet.

Wat Soep Voor U Doet

Studies hebben onderzoek gedaan naar soep. Het geweldige aan soep is, dat het helpt om gewicht te verliezen.

  • Een studie toonde aan het eten van soep als voorgerecht, de calorieën inname met 20% vermindert.
  • Deze verloren calorieën worden daarbij niet gecompenseerd door tussendoortjes of teveel eten tijdens het avondeten.
  • Water is nodig om gewicht te verliezen, zeker om vet te verbranden. Soep bevat veel water en helpt om genoeg water binnen te krijgen.
  • Met veel groenten, zit soep boordevol vezels en daardoor houdt het de honger weg.

Het Beste Van Soep

Niet alle soep is hetzelfde. Het uitkiezen van een heerlijke soep, dat bovendien aan alle gezondheidsbehoefte voldoet is belangrijk.

 

  • Kies voor een soep met weinig calorieën. Dit zou tussen de 100 tot 150 calorieën per portie moeten zijn.
  • De soep moet weinig zout bevatten.
  • Vermijdt crèmeachtige soepen en kies als alternatief voor bouillon zoals kip- of groente bouillon.
  • Kies voor soep met veel groenten.

Beperk het aantal geraffineerde koolhydraten in soep. Dit zijn o.a. witte rijst en witte pasta. Voeg gerst, haver of quinoa toe.
Als u geld wilt besparen, maak dan uw eigen soep om een unieke smaak te creëren.

Soep Toevoegen

Ooit at men meerdere gangen tijdens de maaltijd. Hierdoor werden kleinere porties van elk gerecht gegeten en was men toch verzadigd na de maaltijd. U kunt hetzelfde met soep doen. Neem een kleine portie soep voor uw lunch en avondeten. Dit werkt bijzonder goed als u salade heeft bij uw lunch, omdat dit weinig calorieën heeft.

Maak Uw Eigen Soep

Experimenteer door uw eigen soep te maken. Probeer nieuwe groenten, voeg ze aan de soep toe en zo creëert u een nieuw gerecht. Daarbij is het stukken goedkoper dan soep in blik. Maak soep voor twee personen, zodat het gemakkelijk is op te warmen en toe te voegen aan een gerecht. Het is ook een geweldige manier om meer groenten in uw dieet op te nemen.

Experimenteren

Het is belangrijk om niet te veel na te denken over soep. Probeer nieuwe dingen en durf meer dan kip en noodles in uw soep te doen. Het kan een geweldige manier zijn om andere groenten te proberen. Ook kunt u online gaan en nieuwe recepten uit te proberen. Misschien vind u wel een nieuwe favoriet.

Soep is een geweldig gerecht als onderdeel van een dieet. Het zorgt voor een goede gezondheid, minder calorieën inname, en meer levensvreugde. Neem soep bij de lunch en avondeten. Probeer een nieuw soepgerecht en daarmee nieuw voedsel!

Schrijf een reactie