Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Ken de vier geheimen om succesvol af te vallen!

Als je begint aan een afvalprogramma en na een tijdje merkt dat het geen resultaat oplevert, kan dat erg deprimerend zijn. Je hebt dan dagen dat je er geen zin meer in hebt en het programma niet meer volgt. De volgende dag spreek je jezelf moed in en begin je er weer aan. Op die manier wordt het steeds moeilijker om het vol te houden.

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om deze zwakke momenten voorgoed uit te bannen. Er zijn dingen die je kunt doen om voorgoed op het juiste spoor te blijven. Door proactief met je afvaldoel om te gaan, voorkom je dat je moreel verzwakt. Hieronder volgen enkele richtlijnen om op een proactieve manier succesvol af te vallen.

Afvalgeheimen – wat zijn de manieren om succesvol af te vallen?

Het eerste geheim is het maken van een afspraak met je zelf om er alles voor te doen je afvaldoel te bereiken. Iedereen wil graag slank zijn en duizenden mensen zijn bezig met diëten en oefeningen. Maar zeggen: ‘ik wil afvallen’ is niet hetzelfde als zeggen: ‘ik maak een afspraak met mezelf dat ik er alles voor zal doen wat nodig is om af te vallen. En dat ik me daar aan zal houden.’ Als je zo’n afspraak met je zelf maakt, ben je al een stukje op weg naar je doel.

Het is dus nodig dat je heel duidelijk met jezelf afspreekt dat je aan je doel gaat werken in plaats van zomaar lukraak te beginnen aan één of ander afvalprogramma. Dat betekent dat je er echt voor gaat en alles aan doet om het te laten slagen. Je gaat echt op pad en wilt echt je doel bereiken, namelijk voorgoed fit, gezond en slank worden.

Het tweede geheim is kennis over afvallen. Het is onmogelijk om te beginnen aan een afvalprogramma zonder dat je ook maar iets van het onderwerp afweet. Het is belangrijk dat je de basisbeginselen van het afvallen kent en weet wat een gezonde levensstijl inhoudt. Lees regelmatig artikelen op internet over gezond en verantwoord afvallen. Doe kennis op over calorieën, hoeveel moet je innemen, hoeveel moet je verbranden? Wat is je ideale gewicht? Wat is je basale stofwisselingssnelheid (Basal Metabolic Rate)? Hoe groot is je tekort aan calorieën?

Zorg ervoor dat je al deze dingen weet. Dit zijn maar enkele voorbeelden van de basiskennis die je zou moeten hebben over afvallen. Andere zaken zijn: weten wat gezond eten is en weten hoe je het beste kunt trainen.

Welke geheimen voor succesvol afvallen zijn er nog meer?

Het derde geheim is motivatie. Om je doelen te bereiken heb je veel motivatie nodig. De beste manier om dat te bereiken is het opzetten van een beloningssysteem voor jezelf. Als je een bepaald subdoel hebt bereikt of iets goeds hebt gedaan (bijvoorbeeld een verleiding weerstaan), beloon jezelf dan. Niet met eten, maar met iets anders, bijvoorbeeld een mooi kledingstuk, een weekend met vrienden of familie aan zee of een avond naar de film.

Op deze manier zul je zeer gemotiveerd blijven. Je zult als het ware geconditioneerd raken om goede dingen te doen en slechte te laten, omdat er een beloning in het vooruitzicht staat.

Het laatste geheim is ondersteuning. Je hebt ondersteuning nodig voor de momenten waarop je het moeilijk hebt en al je motivatie kwijt bent. Op zulke momenten kun je veel hebben aan een netwerk van mensen die je moed inspreken en goede raad geven. Niemand kan alles alleen en het is altijd beter om een ondersteuningsnetwerk te hebben. En dat geldt zeker als je bezig bent met een afvalprogramma.

Dit kunnen familieleden zijn, of vrienden, of je levenspartner, en zelfs buren. Je kunt ook mensen opzoeken die ook aan het afvallen zijn, om elkaar te ondersteunen. Als je samen met anderen werkt aan je doel om fit en gezond te worden, kan dat zeer stimulerend zijn.

Schrijf een reactie