Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Kun Je Echt Gewicht Verliezen Door Chilipepers Te Eten?

chilipepers

Sommige mensen eten heel veel chilipepers, andere eten ze helemaal niet. Toch zijn er heel veel redenen om chilipepers aan je dieet toe te voegen. Ze voegen veel smaak toe en helpen je je afslankdoelen te bereiken.

Wat kunnen chilipepers voor je doen?
Chilipepers hebben een aantal eigenschappen die ze bijzonder geschikt maken voor een afslankdieet. Sommige eigenschappen zijn direct gerelateerd aan afvallen anderen eigenschappen helpen je meer indirect.

  • Chilipepers bevatten een stof die capsaïcine heet en een thermogeen effect heeft. Dat betekent dat je lichaam extra calorieën verbrandt – tot twintig minuten nadat je de chilipepers hebt gegeten.
  • Chilipepers kunnen er voor zorgen dat je minder zin hebt in zoet en vet eten.
  • Wanneer je chilipepers eet komt er endorfine vrij; een stof waarvan je je goed voelt.
  • Wanneer je je goed voelt ben je beter in staat je afslankdieet en je oefeningen vol te houden.
  • Een bijkomend voordeel is dat je een goed gekruid gerecht minder snel naar binnen kan schrokken. Daardoor kun je beter aanvoelen wanneer je vol zit en zul je eerder stoppen met eten.

Chilipepers toevoegen aan je dieet
Wanneer je niet gewend bent aan het eten van chilipepers lijkt het misschien lastig ze in je gerechten te verwerken. Dan is het goede gelegenheid eens een keer andere – exotische – gerechten uit te proberen. Wees niet bang eens een keer iets nieuws te proeven!

  • Voeg chilipepers toe aan je roerbakgerechten, je aardappelgerechten en je pastaschotels.
  • Wanneer je niet zo pittig kunt eten kun je ze grillen tot de buitenkant zwart is, vervolgens de verkoolde schil verwijderen en de binnenste delen pureren. Voeg deze pasta toe aan elk gerecht dat wel een extra ‘bite’ kan gebruiken.
  • Gedroogde rode pepers zijn ook uitstekend en hebben dezelfde gezonde eigenschappen.
  • Probeer ook eens gevulde paprika’s Je kunt ze vullen met kaas en gekookte rijst, gerst of quinoa.
  • Rooster en geniet! Geroosterde chilipepers of paprika’s zijn een heerlijk en gezond bijgerecht met veel gezonde koolhydraten.

Word creatief!
Het is belangrijk dat je de tijd neemt om wat creatieve kookideeën uit te proberen. Je zult talloze heerlijke gerechten met chilipepers ontdekken. Of je er nu dol op wordt of niet; alleen al vanwege de gezonde eigenschappen van de groente is het goed om ze af en toe aan je gerechten toe te voegen.

Van het eten van chilipepers val je af omdat ze ook nadat je ze gegeten hebt nog calorieën verbranden. Ze helpen je je lekkere trek in bedwang te houden, maken endorfinen vrij waardoor je je goed voelt en helpen je langzamer te eten. Al deze eigenschappen helpen je sneller af te vallen.

Schrijf een reactie