Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Maagverkleining – het antwoord voor een selecte groep mensen

Zwaarlijvigheid is een steeds ernstiger wordend gezondheidsprobleem, zowel in de Verenigde Staten als daarbuiten. In feite begint het een wereldwijd probleem te worden. Er zijn veel methoden bedacht om dit probleem aan te pakken. Voor mensen bij wie geen enkele methode heeft gewerkt, is er een medische oplossing: afslanken met behulp van chirurgie.

Als iemand alles al heeft gedaan, een streng dieet heeft gevolgd, een trainingsprogramma heeft gedaan, allerlei afslankmiddelen heeft geprobeerd … En niets heeft geholpen, dan is zo iemand een potentiële kandidaat voor een chirurgische ingreep.

Voor zulke mensen, die vaak ernstige gezondheidsproblemen hebben, kan zo’n chirurgische ingreep letterlijk levensreddend zijn. Na de ingreep zullen ze in staat zijn af te vallen. Niet alleen gaan ze er veel beter uitzien, maar een groot deel van hun gezondheidsproblemen zal kunnen worden opgelost.

Wie komen er in aanmerking voor een chirurgische ingreep bij ernstige overgewicht? Wat zijn de criteria om in aanmerking te komen? Aan welke vereisten moet je voldoen? Onderstaand vind je een antwoord op deze vragen.

Wat zijn de vereisten voor een maagverkleining?

Chirurgie als laatste redmiddel om iemand met overgewicht te helpen is niet voor iedereen weggelegd. Medische professionals stellen bepaalde eisen waaraan je moet voldoen om in aanmerking te kunnen komen. Ten eerste moet de maagverkleining je laatste redmiddel zijn en moet je alles eraan gedaan hebben om af te vallen en is het toch niet gelukt. Je moet vele verschillende afvalprogramma’s hebben gevolgd, alle zonder resultaat. Je moet allerlei soorten diëten hebben gevolgd. Je moet trainingsprogramma’s hebben gevolgd. Pas als blijkt dat geen enkele van de reguliere methoden om af te vallen heeft gewerkt, kom je in aanmerking voor chirurgie.

Een andere vereiste is dat je minstens 32 kilogram te zwaar moet zijn in vergelijking met het normale gewicht voor jouw lengte. Ben je dat niet, dan kun je een chirurgische oplossing voor je gewichtsproblemen wel vergeten.

Daarnaast wordt er gekeken naar de medische problemen die je ondervindt als gevolg van je overgewicht. Als je matig tot ernstige medische problemen hebt die door een operatie kunnen verbeteren, dan is dat een goede indicatie om in aanmerking te komen voor een maagverkleining.

Wat als ik in aanmerking kom voor een maagverkleining?

Er zijn twee soorten chirurgische ingrepen: het plaatsen van een maagband en het leggen van een maag bypass. Beide verkleinen de maaginhoud, waardoor je minder gaat eten. Bij de maag bypass wordt een deel van de maag losgesneden en aan een veel kleinere maagzak vastgeniet. Bij een maagband wordt een deel van de maag afgesloten met een elastische band.

Welke van beide procedures de arts in jouw geval toepast ,wordt bekeken vanuit het oogpunt van je veiligheid. Als je eenmaal deze operatie hebt gehad, kan te veel eten namelijk zeer gevaarlijk zijn voor je gezondheid. De medische professional zal je dan ook een dieet en een trainingsprogramma meegeven, waar je je strikt aan moet houden,

Schrijf een reactie