Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Motiveer jezelf door af te slanken met affirmaties

Een dieet kan een ware uitdaging zijn als we ons er niet goed op voorbereiden. Er komt bij afvallen namelijk meer kijken dan alleen maar het dieet en lichaamsbeweging. Het gebeurt maar al te vaak immers dat we het dieet nauwkeurig volgen, ons strikt aan het sporten houden en uiteindelijk stoppen met het dieet- om vervolgens vlot weer kilo’s aan te komen.
Dit vicieuze cirkeltje is erg frustrerend en kan je zelf depressief maken. De oplossing hiervoor is je te realiseren waar het fout gaat en een dieet te vinden dat past bij je past en waarbij je geleidelijk veranderingen doorvoert in je manier van leven. Je moet je slechte gewoontes buiten de deur zetten en je nieuwe gezonde gewoontes eigen maken.
Echter, de kans van slagen en je succes hangen af van iets erg ontastbaars: motivatie. Des te beter gemotiveerd je bent, des te groter je kans van slagen is. Als je gemotiveerd wilt worden en blijven moet je de bewuste en onderbewuste gedachtes op de juiste manier bewerken.

De kracht van het onderbewuste:
De kracht van je onderbewuste moet nooit onderschat worden. Het bepaald namelijk in grote mate wat je doet en denkt. Als je onderbewuste gelijk is aan je bewuste gedachtes, dan is er geen probleem en zul je zonder al te veel problemen je doel bereiken. Dit geld voor alle vlakken in je leven. Helaas is dit de ideale situatie die zelden voorkomt. Niets is immers zo gecompliceerd als de mens. In 99% van de gevallen komt ons onderbewuste niet overeen met onze bewuste gedachtes. Het kan dus zijn dat je bewust weet dat je op dieet bent en dus een appel zou moeten eten als je trek hebt. Je onderbewuste vertelt je echter dat je de chocolade wilt en moet, waardoor de kans erg groot is dat je ook daadwerkelijk chocolade zal eten in plaats van de appel.
Je kunt echter diverse technieken gebruiken om je onderbewuste nieuwe instructies te geven, zodat je er niet telkens mee in conflict komt. Een van deze technieken is het doen van affirmaties. Je bevestigt de boodschap of gedachte in je bewuste voor je onderbewuste gedachtegang.

Affirmatie techniek:
Met deze techniek leg je als het ware een nieuwe ‘wetenschap’ in je onderbewuste vast, terwijl dit ‘weetje’ misschien nog helemaal niet is voorgevallen in je leven. Bij het doen van affirmaties herhaal je wat je wilt bevestigen hardop, en dit een aantal maal achter elkaar terwijl je je in de spiegel aankijkt.
De zinnen die je tegen jezelf zegt zijn positief, en beginnen altijd met de ‘ik’ vorm in tegenwoordige tijd. Ze kunnen geen enkel element van negativiteit bevatten omdat dit angst en falen zal overbrengen. Als je wilt overbrengen dat je geen chocola meer moet eten en dat je je dieet wil volhouden, dan kun je zeggen: “Ik hou ervan gezond te eten; mijn dieet is gemakkelijk en leuk.” Je vertelt en bevestigt je onderbewuste wat goed is en wat je moet doen. Hierdoor zal je onderbewuste dit na verloop van tijd voor waar aannemen, waardoor “Ik hou ervan gezond te eten; mijn dieet is gemakkelijk en leuk” een waarheid wordt.

Schrijf een reactie