Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Motiveer jezelf door af te vallen met yoga

Meer dan eens storten we ons met volle overgave op een dieet, om een aantal weken later het weer op te geven. Het kan zijn dat al dat lekkere eten het dieet gewoon te moeilijk maakte, of misschien maakte het dieet je moe. Wat de reden ook is, het resultaat is gelijk: we zijn niet afgevallen en we hebben ons doel niet bereikt.
Alleen maar willen afvallen is niet genoeg om het ook daadwerkelijk vol te houden. Je moet je er werkelijk 110% voor inzetten en dit kun je alleen bereiken als je gemotiveerd bent.

De ontbrekende schakel: Motivatie
Om het belang van motivatie werkelijk te begrijpen is het belangrijk een beeld te hebben van wat motivatie is en wat het doet.
Motivatie is de drive die je hebt om iets te doen of te behalen. Alles wat we doen in ons leven wordt in meerdere of mindere mate gedreven door motivatie. Zonder motivatie zet je niet door met wat je aan het doen bent en haal je dus je doel niet.
Met betrekking tot afslanken is motivatie onontbeerlijk omdat je meerdere malen per dag de keuze die je gemaakt hebt moet bevestigen. Elke keer als je voor een verleiding of uitdaging komt te staan moet je de juiste keuze weer overnieuw maken. En deze keuze is erg moeilijk te maken als je niet voldoende gemotiveerd bent een einde te maken aan je luie en ongezonde leven.
Motivatie is niet iets dat in een potje verkocht wordt. Hoe kun je er dan voor zorgen dat je voldoende motivatie behoudt om ook daadwerkelijk het afslanken vol te houden? De eerste stap om dit te bereiken is niet alleen te werken aan je dieet en je trainen, maar ook doorlopend te werken aan je motivatie.

Hoe kun je een positieve houding eigen maken?
Motivatie staat gelijk aan positiviteit. Als je wilt afvallen en aan lichaamsbeweging wilt doen zul je beiden moeten hebben. Met een positieve houding los je innerlijke conflicten op die het gevolg zijn van dagelijkse verleidingen en afleidingen zoals lekker eten.
Met een positieve houding zorg je ervoor dat je niet ten prooi valt aan stress en nervositeit, waardoor het gemakkelijker wordt gemotiveerd te blijven. Motivatie is iets waar je aan moet blijven werken, net als een positieve houding. Hier kan yoga uitkomst bieden.

Yoga voor lichaam en geest:
Er zijn meerdere soorten yoga, maar de meest bekende vorm is Ananda. Met Ananda wordt de nadruk gelegd op vloeiende bewegingen en speelt meditatie een belangrijke rol evenals houding en goed ademhalen. Yoga is een geweldige manier om om te gaan met stress en het vult je volledig met positiviteit.
Het is wetenschappelijk bewezen dat yoga de flexibiliteit verbetert stress vermindert, pijn in botten vermindert en een hoge bloeddruk omlaag brengt. Een yoga routine neemt ongeveer 15 tot 30 minuten in beslag en na afloop zul je vernieuwde energie hebben en ontspannen zijn. Deze twee componenten zijn onmisbaar voor motivatie.

Schrijf een reactie