Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Niet meer aankomen dankzij expert advies

Als je een paar kilo wilt afvallen is het niet moeilijk vele tips en technieken te vinden. De kennis is er, je hoeft het alleen maar toe te passen en het geduldig vol te houden. Er is een groot verschil tussen iets weten en iets doen. Als je van je lichaam houdt zou je verder moeten lezen.

Je bent je overgewicht kwijt! Wat nu?
Nadat je je maanden uit de naad hebt gewerkt, heb je eindelijk je doel bereikt: een slank en fit lichaam. Wat nu? Een beetje genieten kan geen kwaad – je hebt het verdient! Maar begin ook gelijk plannen voor de toekomst te maken. Hoe wil je voorkomen dat je weer aankomt?

Blijf op je eten letten!
Als het je met een bepaald dieet gelukt is af te vallen, waarom zou je er dan niet mee doorgaan? Gooi de dieetsupplementen en vetbinders nog niet weg. Als je niet weer aan wilt komen zul je gezond moeten blijven eten en moeten blijven bewegen.

Er is geen andere optie. Je lichaam heeft zich nu aangepast aan je nieuwe dieet. Als je er nu plotseling mee ophoudt heb je binnen de kortste tijd je oude figuur weer terug. Niet iets om naar uit te kijken! Als je dezelfde discipline kunt blijven ophouden zal het je lukken je nieuwe figuur te houden.

Verander je levenstijl
Je moet je oude levenstijl helemaal omgooien. Je nieuwe afslankroutine moet je nieuwe levenstijl worden. Alle gewoontes en verslavingen die je dikker maakten moet je overboord gooien. Als je van nature lui bent, zul je dat moeten veranderen. Het is goed om voldoende te slapen, maar als je te veel slaapt voel je je de hele dag sloom.
Neem altijd de trap in plaats van de lift. Heb je een hond? Prachtig! Laat hem zo vaak mogelijk uit – dat is goed voor jou en leuk voor de hond.

Hang foto’s op!
Hang wat oude foto’s van jezelf op en doe er ook een in je portemonnee. Zo wordt je altijd geconfronteerd met hoe je er uitzag voor je afviel en hoe je er weer uit zult zien als je terugvalt in je oude patroon. Het is niet prettig om daar aan herinnerd te worden, maar het werkt wel.

Je menu
Als je slank wilt blijven zul je je menu moeten herschrijven. Snacks en ander junk food zijn taboe. Ook chocolaatjes zou je moeten mijden. Het is misschien vervelend voor de rest van het gezin, maar het is beter om maar helemaal geen ongezonde producten zoals chocolade in huis te hebben. Uiteindelijk is dat beter voor iedereen. Koop niet blind een nieuw product. Lees zorgvuldig het etiket om te zien wat er in het product zit. Een ongezond ingrediënt kan veel schade aanrichten in een lichaam dat net van z’n overtollig vet verlost is.

Schrijf een reactie