Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Ontdek wat de basisbeginselen van het afvallen zijn en bereik eindelijk je doel!

Afvallen is voor duizenden mensen een enorme dagelijks gevecht. Ongeacht cultuur, ras, leeftijd of geslacht, honderdduizenden mensen wereldwijd zijn bezig met afvallen. Niet alleen in de Verenigde Staten, maar in vrijwel alle landen ter wereld zijn mensen op zoek naar effectieve methodes om af te vallen.

In dit artikel worden de vijf basisbeginselen van veilig en gezond afvallen besproken. Deze basisbeginselen kunnen je gids vormen bij je zoektocht naar goede en veilige manieren om af te vallen. Als je deze principes toepast, zul je gegarandeerd fantastische resultaten bereiken.

De vijf basisbeginselen van gezond en veilig afvallen

Het eerste basisbeginsel is dat je je eigen afvaldoelen moet bepalen. Doe je dat niet, dan ben je als iemand die door een stad rijdt zonder te weten waar hij naar toe wil. Je hebt een doel nodig dat je eindbestemming wordt, zodat je op elk moment weet welke kant je op moet. Dit geldt voor veel dingen in het leven en zeker voor afvallen. Je moet bepalen hoeveel centimeters en hoeveel kilo’s je kwijt wilt zijn na het volgen van je afvalprogramma. Pas dan kun je bepalen welk afvalprogramma daar voor nodig is.

Het tweede basisbeginsel is dat je je vooruitgang meet en schriftelijk bijhoudt. Je hebt hiervoor een maatstaf nodig, dus iets wat je kunt meten en aangeven in cijfers. Als je wekelijks jezelf van top tot teen in de spiegel bekijkt, is dat geen betrouwbare manier om je vooruitgang te meten. Hoe je naar jezelf kijkt is immers erg afhankelijk van je stemming en kan bovendien niet in cijfers worden uitgedrukt. Het is niet genoeg om te constateren: ik ben afgevallen. Je hebt allerlei hulpmiddelen nodig, bijvoorbeeld een afslankcalculator, een voedseldagboek en een gewichts- en matenlogboek.

Het derde basisbeginsel is dat je je vooruitgang moet visualiseren en zichtbaar maken. Neem bijvoorbeeld met vaste regelmaat een foto van je zelf, steeds in dezelfde houding en in dezelfde kleding. Neem een broek die te strak zat en meet elke week hoeveel ruimte er in de tailleband nu over is. Of neem een riem, waarbij je het aantal gaatjes telt dat over is. Vergelijk een T-shirt van voor het afvallen met het T-shirt dat je nu draagt. Bewaar al deze gedenkstukken, voor de tijden dat je het moeilijk hebt!

Nog meer basisbeginselen voor veilig afvallen? Lees verder!

Het vierde basisbeginsel is dat je aan cardio training ofwel aerobische training moet gaan doen. Dat betekent vormen van training die een beroep doen op het hart en de longen. Hierdoor gaat je stofwisseling sneller lopen en meer calorieën verbranden. Het beste is om een personal fitness trainer of een personal afvaltrainer te nemen, zodat je professioneel wordt begeleid.

Het laatste basisbeginsel is dat je goed, gezond en evenwichtig moet eten. Dit is nodig om je lichaam voldoende voedingsstoffen te geven ter ondersteuning van de training. Bovendien leg je hiermee de basis voor een gezonde levensstijl in de toekomst, als je je streefgewicht hebt bereikt en dat wilt handhaven.

Schrijf een reactie