Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Ontvang Medische Hulp Bij Gewichtsverlies

medische hulp bij afvallen

Soms is het niet mogelijk om gewicht te verliezen, hoe hard u het ook probeert. Dit kan erg frustrerend zijn, omdat het verliezen van gewicht een onmogelijke taak lijkt. Er kunnen verschillende redenen hiervoor zijn. In deze gevallen is het wellicht verstandig om medische hulp te vragen om wel gewicht te kunnen verliezen. Dit is heel gewoon, omdat soms alleen uw dokter in staat is om u te helpen bij gewichtsverlies.

Wanneer Moet U Hulp Vragen Aan Uw Dokter?

U moet absoluut hulp vragen aan uw dokter, wanneer een van de volgende situaties van toepassing zijn.

  • U hebt meer dan 30% overgewicht. Bijvoorbeeld, uw normale lichaamsgewicht is 70 kilo. Als u 91 kilo weegt, zou dit betekenen dat u 30% teveel aan gewicht heeft. U zult dan hulp van uw doktor moeten krijgen om af te vallen.
  • Als uw BMI (Indicatie voor uw ideale gewicht, gebaseerd op lichaamsbouw, lengte en massa) meer dan 5 punten boven de normale hoeveelheid is, zult u moeten overwegen om medische hulp te vragen. Zodoende kunt u gewicht verliezen.
  • Als u al minstens een maand probeert om gewicht te verliezen en u ben nog geen kilo kwijtgeraakt, is het nodig dat uw doktor ingrijpt. Het is mogelijk dat u een hormonale aandoening heeft, waardoor uw lichaam geen vet verbrand. In dit geval is het bijna onmogelijk om gewicht te verliezen, tenzij uw doktor medicijnen voorschrijft.
  • Als u een hoge bloeddruk of type II diabetes heeft, zult u zeker hulp nodig hebben van uw dokter.

Welke Medische Mogelijkheden Zijn Beschikbaar?

  • In sommige gevallen zal u dokter bepaalde medicatie willen voorschrijven, om de chemische en hormonale balans van uw lichaam te herstellen.
  • In andere gevallen, worden vetverbrandende medicijnen zoals Xenical gebruikt. Houd in gedachte dat dit geen dieetpillen zijn, maar medicijnen.
  • Uw dokter kan een combinatie van medicijnen en een rigoureus dieet geven, om het proces van gewichtsverlies te ondersteunen.
  • U hebt ook de mogelijkheid om een maagverkleinende operatie te ondergaan, als u extreem zwaar zou zijn. Dit is een speciaal soort operatie waarbij uw maag wordt verkleind en de slokdarm wordt verplaatst, zodat de eetlust fysiek kan worden beheerst. Dit is echter een serieuze operatie en u zult een dergelijke procedure altijd met uw arts moeten overleggen.
  • U kunt liposuctie gebruiken om het vet van bepaalde lichaamsdelen te verwijderen (zoals uw buik, achterwerk, etc). Dit is echter een gedeeltelijke oplossing. U moet ervoor zorgen dat u met sporten en diëten vet verbrandt, dat ook op andere plaatsen in uw lichaam zit.
  • In sommige gevallen kan uw dokter psychotherapie voorschrijven om de emotionele grenzen niet te overschrijden. Deze emotionele gevoelens zorgen vaak dat u teveel eet. In veel gevallen ligt de moeilijkheid om gewicht te verliezen bij een psychologische oorzaak. Met therapie die zorgt dat u achter deze oorzaak komt, kunt u gewicht verliezen

Schrijf een reactie