Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Plannen om snel af te vallen

Voor veel mensen is afvallen een van de moeilijkste missies van hun leven. Er zijn mensen voor wie het zo moeilijk is dat zelfs als ze honderd procent gemotiveerd zijn ze er nog niet in slagen hun doel te bereiken. Er zijn vele snel-afslank-programma’s op de markt en het is moeilijk een keuze te maken. Je komt er pas achter of ze werken als je ze probeert. Geef niet altijd het dieet de schuld. Uiteindelijk zul je zelf moeten veranderen en je ongezonde eetgewoontes de baas worden. Zoek het programma dat het beste bij jou past.

Er zijn een aantal belangrijke dingen die je mee zou moeten laten wegen bij het kiezen van een afslankprogramma of dieet. In dit artikel beschrijven we een aantal basisprincipes waaraan alle programma’s zouden moeten voldoen. Een basisprincipe geven we alvast: afvallen gaat nooit zonder een verandering in je eetpatroon en gezond bewegen. Wat voor programma je ook kiest, zonder deze elementen gaat het niet.

De grote dieetverwarring
Als het over afvallen en dieeten gaat lijkt iedereen wel een mening te hebben. Iedereen raadt wel een ander dieet of methode aan. Wat betekent het eigenlijk : een dieet? Daar is weinig geheimzinnigs aan, een dieet is wat je eet. Als je op louter kip leeft, zou je kunnen zeggen dat dat je dieet is: het kipdieet. Het principe van aflanken is dat je meer lichaamsvet verbrandt dan er opgeslagen wordt. Hoe sneller je de calorieën die je binnenkrijgt verbrandt hoe beter. je binnenkrijgt. Een paar kleine veranderingen in je eetgewoontes kunnen je al een heel stuk op weg helpen.

Kwantiteit versus kwaliteit
Als je jezelf uithongert om af te vallen bewijs je je gezondheid geen goede dienst. Het zijn zowel de kwantiteit als de kwaliteit die verantwoordelijk zijn voor onze gewichtstoename. Als je plotseling een stuk minder gaat eten, krijg je niet meer alle noodzakelijk voedingsstoffen binnen. Niet alleen is dat ongezond, ook val je er niet van af. Stel dus een evenwichtig dieet van kwaliteitsvoedsel samen.

GIGO
Heb je wel een gehoord van de Engelse computerterm: “GIGO”? Het betekent “garbage in garbage out.”,als je er troep instopt komt er ook troep uit. Dit geldt ook voor de fysiologische functies van het menselijk lichaam. Wat je eet weerspiegelt zich in je figuur en je uiterlijk. Het eten van voldoende gezond en voedzaam voedsel zal niet alleen je persoonlijkheid goed doen, het helpt je ook bij je afslankmissie.

Conclusie
De sleutel tot succes is het dieet. Als je tot nu toe niet het initiatief hebt genomen je eetpatroon aan te passen, dan is het nu het juiste moment. Je afslankmissie staat of valt bij een gezond dieet. Eet voedzaam eten, zorg dat je voldoende beweegt, en maak beide deel van een totale verandering van je levensstijl. Binnen een paar maanden zullen je inspanningen worden beloond.

Schrijf een reactie